Френският институт в Париж стартира световна дигитална кампания #plusloin за насърчаване на изучаването на френски език

С дигиталната кампания #plusloin (по-далече) Френският институт и неговите партньори приканват младите хора по цял свят да изучават френски език, за да разширят своите хоризонти 

 Запишете се на курс по френски език

 

На 21 септември Френският институт в Париж стартира кампания #plusloin (по-далече), за да насърчи младите хора по света на възраст между 18 и 25 години да изучават френски език. 

Кампанията #plusloin (по-далече) е изцяло дигитална и има за цел да популяризира френския език сред младите хора по света на възраст между 18 и 25 години. В основата на нейната идея е посланието как френският език да ги отведе по-далече в различни сфери на техния живот: образование, професионално развитие, пътувания, мечти. 

Tя включва специално създадения сайт plusloin.io, както и единен WhatsApp номер, достъпен в 35 държави, на който младите хора ще могат да общуват с други франкофони от тяхната държава. 

В кампанията участват световно известни таланти като Джейн Бъркин и Бианка Ли и млади международни инфлуенсъри с компетенции в различни сфери, които са обединени от френския език. Целта е създаването на световна общност от млади франкофони, която насърчава общуването на френски език. 

По покана на Френския институт в България в кампанията се включват и българските таланти Ина Добрева, актриса и Александър Йончев, архитект. 

Световната кампания  #plusloin  цели и да подкрепи възобновяването на дейността на мрежата от институции за разпространение на френския език и култура, засегнати от епидемията от COVID-19, както и да насърчи записванията за езиковите курсове в приъствена и дистанционна форма на обучение. Кампанията е създадена съвместно с френската културна мрежа в чужбина, включваща културните отдели на френските посолства, френските институти и Алианс франсез. 

Кампанията се всписва в плана на Президента на Френската република за френския език и многоезичието, като подчертава многообразието и жизнеността на франкофонското пространство.

#Plusloin се организира в партньорство с Фондация „Алианс франсез“ (Fondation des Alliances Françaises), „Франс Медиа Монд“ (France Médias Monde) и TV5 Monde.