Театрална постановка Серотонин по романа на Мишел Уелбек

В рамките на своята политика за културно сътрудничество, поощряване на съвременната френска литература и в подкрепа на младата българска драматургия, Френският институт в България има удоволствието да ви покани на театралната постановка Серотонин, по романа на Мишел Уелбек, под режисурата на Крис Шарков. Проектът се осъществява с подкрепата на Столична програма „Култура“.  

Премиерата на спектакъла ще се състои на 25 септември 2020 от 19:00 ч. в Театър Азарян (зала 2 на НДК). 

превод от френски – Александра Велева

сценография и мултимедия – Илияна Кънчева

костюми - Елис Вели

музика – Емилиян Гацов – Елби

участват – Васил Читанов, Ирмена Чичикова, Ивайло Драгиев, Биляна Георгиева, Веселина Конакчийска, Боряна Маноилова, Николай Николаев

Спектакълът не се препоръчва за лица под 15 г.

За пръв път в България се създава спектакъл по текст на най-известния съвременен френски писател Мишел Уелбек - смятан от едни за „скандален”, от други – за „последния романтик”, последовател на традицията на голямата френска литература. „Серотонин” е последния роман на Уелбек, който веднага след излизането си през 2019-та г. се превръща в световен бестселър. Спектакълът е продължение на търсенията на режисьора Крис Шарков. Серотонинът е познат като „хормон на щастието”, а спектакълът изследва основанията за живот на човека, живеещ в началото на 21-ви век, определян от Уелбек като „хилядолетието в повече”. „Серотонин” е потапяне в интимния свят на Уелбек от група актьори, същевременно е и проницателна картина на обществото в новия контекст на социално напрежение в Европа. „Серотонин” е емпатичен поглед към изчезващия човек и ненужния занаят. 

Купете своя билет 

Facebook събитие