Изложба на "Групата от Севр" в София

Галерия "Нова" и Френският институт в България ви канят на отркиването на изложбата на Групата от Севр в София

12 февруари 2020 г., 18:00 ч., ул. Съборна 3

Изложбата може да бъде видяна до 4 март 2020 г.

След отделни самостоятелни кариери и изложби по света, Амор, Жан-Пиер Дюриез и Гийом дьо Бодюс - трима художници от Севр решават да създадат своя „Група от Севр“.

„Групата от Севр“ има за цел да разпространява живописта на всеки един от членовете си по-време на съвместно европейско турне.

Срещата и опитът на всеки от авторите създават творческа динамика, благодарение на която те могат да предложат на различни известни галерии цялостен артистичен и културен проект.

Гийом дьо Бодюс, който е в основа на създаването на сдружението, инициира турнето, като предлага София или съседния Пловдив.

 

 

 

След това събитие, те запазват привилегировани отношения със София, ще предложат разнообразни артистични дейности и ще продължат да поддържат сътрудничеството с града домакин.

По време на пътуването, участниците ще гостуват и на други градове и обекти, което ще позволи на Групата да конкретизира своята цел, а именно, да създаде мрежа, в която да развива живописта и да популяризира своето присъствие.

По повод всяка своя изложба, „Групата от Севр“ кани известен артист, чиято индивидуална чувствителност ще се включи към тази на групата и ще я допълни в различни дисциплини като скулптура, керамика, изобразително изкуство и др. За изложбата в София е поканен скулпторът от Неапол Клаудио Куомо.