Международна конференция „Да пишеш на френски“ на 9 и 10 декември 2019 г.

Софийски международен литературен фестивал

Франкофонската литература, Революция на 5 континента

Международен семинар „Да пишеш на френски“

9 – 15 декември 2019 г.

Седмото издание на Софийския международен литературен фестивал ще се проведе от 9 до 15 декември на сцената на мраморното фоайе на Националния дворец на културата.

Международната програма на фестивала тази година е посветена на френскоезичната литература в цялото ѝ многообразие, което в значителна степен се дължи на писатели, за които френският език не е майчин. Те са обединени от езика, на който пишат. Ето защо за тазгодишните гости на фестивала можем да говорим като за  френскоезични писатели от различни точки на света.

Фестивалът ще бъде повод за българската публика да се срещне с френските автори Франсоа-Анри Дезерабл, Лор Пеше и Пиер Астие.

В рамките на фестивала Международната организация на Франкофонията в партньорство с Френския институт в България и Посолството на Швейцария в България организира международния семинар „Да пишеш на френски“, който също ще се проведе на 9 и 10 декември 2019 г.

Откриването на семинара и на фестивала е на 9 декември 2019 г. от 17:00 ч. в Огледалната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ с лекция на Анна Мои (Виетнам) и Маи Бинебин (Мароко).

Вижте програмата

Заповядайте!