Конкурс « Young European Architects »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maison commune d’architecture- Studio à Venise (CA’ASI) стартира ежегодното издание на международния конкурс « Young European Architects», който поставя акцент върху оригиналността и креативността на младите европейски архитекти.

Конкурсът е уникална възможност да се изведе на преден план важната роля на съвременната архитектура в Европа, с цел да се  намерят иновативни решения, за да се подобри начинът на живот на нашата застрашена планета.

Най-добрите проекти ще бъдат изложени в CAASI в рамките на 17-тото Венецианско архитектурно биенале (23 май-29 ноември 2020).

Възраст на кандидатите: до 40 години, родени след 31 декември 1979 г.

Дата за подаване на проекти: 14 февруари 2020 г.

Както и при предишни издания на конкурса, организаторите не налагат определена тема, за да насърчат раждането на нови идеи. Те ще бъдат особено чувствителни към предложени теми, които имат за цел да трансформират архитектурата, а именно: енергийният преход, намаляването на ресурсите, новите форми на обитаване, процесите на участие, кръговата икономика, многообразието като отговор на « how we will live together », въображението като основа за изграждане на ред в конструкцията, взаимовръзката между център и периферия при организацията на територията и упражняване на професията с нови начини на управление на поръчките, дигиталната революция, която промени начините на възприемане и производство.

В края на месец март 2020 г. международно жури ще се събере в Париж, за да избере лауреатите и проектите, които ще бъдат изложени. Церемонията по връчване на награди ще се проведе във Венеция.

Повече информация

 Снимка: CA’ASI