Малък театър на края на света… Опус II

 

1 декември 2019 г, 18:00 ч., Театър Азарян, НДК

„Малък театър на края на света… Опус II“ е съвременен българо-френски куклен театър. Известният режисьор и актьор Езекиел Гарсия-Ромеу, представя своя необичаен поглед към света. В неговия спектакъл-инсталация, създаден с изящни кукли, зрителят става част от различен свят, пълен с метафори и откривателство.

Това предизвикателно заглавие ни разказва за днешния свят, точно тук в средата на нашите утопии. За края на един сън насред отказите ни. Tова е буквално театърът на всички похоти и фантазии. Този пейзаж подсказва охранявана територия, преексплоатирана, извън полето на цивилизован урбанизъм, без идентичност. „Съществата“, които се скитат в търсене на по-добър живот, представени тук от множество на кукли, странно приличат на нас самите.

Публиката циркулира свободно около художествения обект, за да го разпита по-добре.

Това е финалното представление на театралната компания „Театър дьо ла Масю“, водена от Езекиел Гарсия-Ромеу, като част от програмата на Пловдив 2019 - Европейска столица на културата. Този спектакъл е създаден в партньорство с Държавен куклен театър - Видин.

Билети на място!