4 и 17.12: CREATIVE STORYTELLING: КАК ДА СЪЗДАДЕМ И РАЗКАЖЕМ ХУБАВА ИСТОРИЯ 5.12: КОМУНИКАЦИЯ НА НАУКАТА

CREATIVE STORYTELLING: КАК ДА СЪЗДАДЕМ И РАЗКАЖЕМ ХУБАВА ИСТОРИЯ
уъркшоп с Димитър Узунов

04.12.2019 | сряда |18:00 - 21:00 (ЗАПЪЛНЕН)

17.12.2019 | вторник | 18:00 – 21:00

Френски Институт в България, пл. Славейков 3, София


"Тези, които разказват историите, те ръководят света."
Северно-американска индианска поговорка


 

ЗАЩО STORYTELLING: Историите направляват и дават смисъл на живота ни. Хората се нуждаем от истории за да предаваме смисъл, ценности и надежда. Човешкото познание се основава на истории и човешкият мозък е своеобразна когнитивна машина, която ни служи за да разбираме, помним и предаваме истории. Историите са отражение на човешката мисъл.

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ: Този тричасов интензивен уъркшоп ще даде на участниците практически инструменти за това как да създадат хубава история и да я разкажат пред публика по завладяващ и заинтригуващ начин. Уъркшопът е съставен от забавни игри и упражнения, които ще развият специфични умения и ще дадат много идеи за успешни истории. Уъркшопът ще е на български език.

ЗА КОГО: Уъркшопът е насочен към хора работещи върху собствени истории за артистични цели, за защита на кауза или с цел личностно развитие и за такива работещи върху развитието на истории с бизнес цели – за да са по-добри лидери и по-влиятелни хора.
Максимален брой участници: 10.

КОЙ Е ДИМИТЪР УЗУНОВ: театрален режисьор, сценарист и продуцент. Притежава магистърска степен по приложни театрални науки от Университета Париж 8. Учил е актьорско майсторство, театрална режисура и театрален мениджмънт в
Brooklyn College (CUNY). През 2008 г. основава театрална компания Famille Mundi в Париж и оттогава е нейн артистичен директор. Съосновател е и съ-ръководител на Arte Urbana Collectif, който продуцира и организира различни събития в България и Европа. Организатор е на Summer Scriptwriting Base, международен образователен творчески форум за писане на сценарии за различни изкуства и творчески индустрии. Димитър Узунов има голям опит в ръководенето на ателиета в България и чужбина (Франция, Великобритания, САЩ, Египет, Кипър, Литва, Азербайджан).

Уъркшопът CREATIVE STORYTELLING на Димитър Узунов бе включен в 10 BEST CREATIVE EVENTS IN LONDON за месец септември 2018.

БИЛЕТИ 04.12.2019: на този линк

БИЛЕТИ 17.12.2019: на този линк

КОМУНИКАЦИЯ НА НАУКАТА

уъркшоп с д-р Владимир Божилов

05.12.2019 | четвъртък |18:00 - 21:00

Френски Институт в България, пл. Славейков 3, София
 

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ: Уъркшопът ни запознава с какво е това Комуникация на науката и Обществена ангажираност с науката. Ще бъдат обсъдени различни формати за комуникация на науката. Чрез практически упражнения участниците ще опитат какво е да бъдеш комуникатор на науката и ще получат персонална обратна връзка за представянето на оригинално съдържание, което ще бъде създадено по време на уъркшопа. Уъркшопът ще бъде на български.

ЗА КОГО: Уъркшопът е насочена основно към студенти, преподаватели и учени, които работят в STEM-дисциплините (Science, Technology, Engineering and Mathematics – Фундаментални науки, технологии, инженерни науки и математика). Участници от всички сфери на хуманитарните науки и изкуствата и всеки с желание да подобри своите комуникативни умения също са добре дошли.

Максимален брой участници: 20.


КОЙ Е Д-Р ВЛАДИМИР БОЖИЛОВ: Д-р Владимир Божилов е преподавател в катедра „Астрономия“ на Физически факултет на Софийски университет и комуникатор на науката. Носител е на докторска степен по астрофизика и астрономия, като основните му научни интереси са към изучаването на активните галактични ядра, космологията и търсенето на живот извън земята. Д-р Божилов е активен популяризатор на науката – носител е на второ място в конкурса за комуникация на наука „Лаборатория за слава FameLab“ 2010 и първа награда в международното му издание „Hall of FameLab“ 2014 в Лондон, Великобритания. Чест гост е в радио и телевизионни предавания и на различни събития за комуникация на науката (Софийски фестивал на науката, Европейска нощ на учените и др.), където разказва на достъпен език за най-новите открития от областта на Космоса. Съавтор е на две книги, повече от 20 научни и над 60 научнопопулярни публикации. Лектор е в Планетариума на Детски научен център „Музейко“ от основаването му през 2015 г. В периода 2012-2018 г. е бил научен редактор, а след това и главен редактор на сп. ВВС ЗНАНИЕ. Съавтор и актьор в научно-популярната комедия ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ.

БИЛЕТИ 05.12.2019: на този линк