Тайната е разкрита! Заповядайте в Пловдив, за да видите творбата на графити артистите Елла & Питр

Графити артистите Ела & Питр започнаха работата си върху гигантското изображение с площ 5000 м² на тема "Заедно" със студентите, участващи във Фестивала на франкофонските студенти от Централна и Източна Европа "Да творим заедно". 

Френският институт в България в партньорство с Университетската агенция на Франкофонията и Фондация "Пловдив 2019" Ви кани да видите тази огромна живописна творба  и да участвате във видеоклип и снимки, заснети с дрон, на 4 юли в 10:30 ч. в двора на ХГ "Св. св. Кирил и Методий", ул. "Хан Кубрат" 15, Пловдив. 

 

Снимка : ELLA & PITR ©

Тази фреска илюстрираща работата на двамата артисти е направена през 2015 г. в рамките на фестивала за градско изкуство Nuart.

Творбата им в Пловдив ще бъде разкрита на 4 юли.

 

  • M. Mohamed Ketata, Directeur régional pour l'Europe centrale et orientale de l'AUF
  • M. Fabien Flori, Directeur de l'Institut français de Bulgarie
  • Mme Antoaneta Patchova, représentatrice de notre partenaire Telus International

​Фестивалът на студентите франкофони от Централна и Източна Европа "Креативни заедно" стартира динамично и с въображение тази сутрин в Пловдив - Европейска столица на културата 2019. От 1 до 5 юли, 100 студенти от 16 различни националности се събират заедно, за да честват своите култури и многообразие. 

Пет различни ателиета, ще  насърчат артистичността на младите хора и ще развият техните таланти: танци, театър, музика, дигитална култура и градско изкуство. 

Краят на фестивала ще бъде отбелязан с галавечер. Очакваме ви на 5 юли, от 19:00 ч., в Аула Магна, Факултет по дентална медицина, Медицински университет - Пловдив, бул. Христо Ботев 3. 

Фестивалът на студентите франкофони се организира от Университетската агенция на Франкофонията в партньорство с Международната организация на Франкофонията и Френския институт в България за частта културна програма, Медицинския университет – Пловдив, както и Френско-германския културен фонд, Международната делегация Валония-Брюксел, Оргахим, Mr. Bricolage и Telus International.