Компания „ACTE“ от Лион представя спектакъла „LIEU d’ÊTRE“ на 14, 15 и 16 юни в Пловдив 2019 – Европейска столица на културата

 

Френският институт в България е официален партньор на компания „Acte“, представяща своя спектакъл „LIEU d’ÊTRE“ в рамките на програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

14 и 15 юни, 19:00 ч. и 16 юни, 12:00 ч.

Общежития на Медицински университет - Пловдив, бл. 2

ул. Царевец 2

Вход свободен.

Спектакълът:


„LIEU d’ÊTRE“, хореографски манифест за утопията на обитаване, е спектакъл, който се играе в колективни жилищни антични или съвременни пространства и се пресъздава наново на всяко място. Той свързва заедно 5-ма професионални танцьори, 50 „жители-съучастници“ и публиката, която може да достигне 1500 души.

„LIEU d’ÊTRE“ променя законите на гравитацията, играе се в основите и по прозорците на определена сграда, за да се трансформира във въздушен балет на танцьори, които са окачени на нейната фасада.

„LIEU d’ÊTRE“ поетизира градското пространство, мултиплицира срещите, превръща реалността в магия, преразпределя, създава „красив квартал“ извън „красивите квартали“.

„LIEU d’ÊTRE“ отваря процепите на свободата, на благодатта и на социалната нежност и създава едно възможно „общо“, една утопия за живеене.

За повече информация

Трите предстоящи представления са резултат от активна двугодишна работа за повишаване на общественото внимание към проекта, активен обмен с местните актьори, уточняване на художествените и технически детайли, срещи с жителите на Пловдив.

В обобщение „LIEU d’ÊTRE“ е:


• 58 дни престой на място на екипа;
• 8 вечери със събития;
• 12 танцови спектакъла;
• 70 часа действия по пренасяне;
• 14 активни български партньори;
• 1 координатор на място в продължение на 8
месеца;
• От 50 до 80 „жители-съучастници“, които ще
участват в спектакъла.

Красив обмен между Франция и Българя чрез едно незабравимо артистично преживяване между аматьори и професионалисти!