Отворени книги - литературна вечер, посветена на Лоран Гунел

 

Френският институт и издателство „Колибри“ ви канят на литературната вечер „Отворени книги“, посветена на романа „Обещавам ти свобода“  от Лоран Гунел в превод на Росица Ташева.

            Пътят към щастието изисква понякога да се откажем от лесните неща и да следваме повелите на волята ни, стаени в най-съкровените дълбини на душата ни.

                                                             „Човекът, който искаше да бъде щастлив“

 

            Лоран Гунел е сред най-превежданите френски писатели по четирите краища на света. Неговите книги, до една бестселъри, разкриват страстта му към философията, психологията и личностното развитие.

            В най-новия си роман-съспенс Гунел ни повежда на пътешествие, в което ние се изгубваме и ... откриваме себе си.

            Мнозина от нас смятат, че да бъдем свободни,  означава да бъдем подвластни на желанията си. Да правим всичко, което ни се иска, когато ни се иска. Но според Лоран Гунел, автор и на „Човекът, който искаше да бъде щастлив“, свободата означава да действаме, когато се избавим от съмненията и страховете си. Писателят развива тази теория в новата си книга „Обещавам ти свобода“.

            Докато описва историята на главната  героиня, Сибил Шардун, Лоран Гунел ни доказва как нашата личност ограничава нашата свобода. Личността ни предопределя постъпките в ежедневието. Осъзнаем ли какви сме, ние сме в състояние да се променим.

 

Участници в дискусията: 
Александра Александрова, социални мрежи и творчески директор  в издателство „Колибри“
Модератор: Албена Шарбанова

 

20 юни  2019, четвъртък, 18,30 ч.
Медиатеката на Френския институт
Пл. „Славейков“ 3