Обучение „Настолни, мобилни и видео игри : Употреба, влияние и намеса“

 

Френският институт в България е домакин на 13 и 14 май 2019 г. на обучението на тема „Настолни, мобилни и видео игри : Употреба, влияние и намеса“, водено от френската психоложка Ванеса Лало, част от екипа на компанията за организиране на обучения и събития « La souris grise ».

 

 

Обучението има за цел:

  • Разбиране на употребата на видеоигрите, техните правила и предизвикателства;
  • По-добро разбиране на видео игрите, техните рискове и потенциални възможности;
  • Откриване на сериозните аспекти на електронните игри (serious playing, serious games, VR…);
  • Изследване на нови професионални практики, намеси и приложения;
  • Насърчаване на споделена култура в мрежа. 

Ванеса Лало е клиничен психолог, специализиран във видео игрите, дигиталните практики и тяхното влияние (когнитивно, педагогическо и културно). Тя е на свободна практика и работи за повишаване на информираността по теми, свързани с новите дигитални технологии. Води конференции и обучения, свързани с новите дигитални технологии, родителството през XXI-ви век и образованието в ерата на цифровизацията. Тя допринася със своята експертиза за проекти, свързани с педагогика и иновативни терапевтични практики в областите здраве, образование и социални дейности.

Обучението е на френски език.

Това събитие е част от годишната програма "Games in Reality, Reality in Games" на Френски институт в България и Goethe-Institut Bulgarien, финансирана от Германско-френския културен фонд Élysée Fund.