ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ

Популярно телевизионно шоу, в което често гостуват световни лидери. Президентските избори предстоят. Джон Ел Иванов, амбициозен астрофизик е основният претендент. Срещу него е Денеш Наги, водещият на предаването, чийто пиперлив език не се страхува от нищо. Изненадващо разкритие ще бъде направено в ефир.

 

ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ е интерактивна лекция, която с чувство за хумор ни запознава с последните научни теории за произхода на Слънчевата система и на живота. По находчив и достъпен начин тя ще ни въведе в космическата наука и ще постави важни въпроси за непосредственото бъдеще на  човечеството.
 

Екипът зад проекта - Андреа Брунело, режисьор и сценарист от Jet Propulsion Theatre - Италия, д-р Владимир Божилов от Катедра "Астрономия" към СУ и Димитър Узунов, режисьор, сценарист и актьор от Famille Mundi - Париж и Арте Урбана Колектив - София, създават цветен коктейл от наука, театър и пърформанс.

Представлението на 6-и юни ще е на английски език. Подходящо за деца 12+.

ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ е копродуциран от Арте Урбана Колектив, Форум Демокрит и Jet Propulsion Theatre. Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата. Реализира се с финансовата подкрепа на "Културна програма за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018г." на Национален фонд "Култура". Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столична община.

 

Билети