Прожекция на мароканския филм "Мълчанието на пеперудите"

 

В рамките на Месеца на Франкофонията, Френският институт в България и Посолството на Мароко в България имат удоволствието да Ви поканят на прожекцията на мароканския филм „Мълчанието на пеперудите“.

Прожекцията на филма ще бъде на:

27 март 2019 г., 18:30 часа, зала "Славейков", Френски институт в България.

Филмът е със субтитри на френски език.

Вход свободен до запълване на местата в залата.

 

Самира, на около 40 години, е оперна певица, която води интензивен живот на артист.

Един ден тя била намерена мъртва в къщата си край морето, а полицейското разследване заключава, че това е самоубийство. Съпругът й Омар, ръководител на психиатрично отделение в болница в Казабланка, е много тъжен заради тази внезапна трагична смърт.

Техният брак е сравнително скорошен.

София, близка приятелка на Самира, я запознава с Омар. Това е любов от пръв поглед и те решават да се оженят няколко седмици по-късно.

Ясмин, дъщерята на Самира, плод на предходна връзка, е още по-нещастна. Тя все още се опитва да разбере кой е баща й, но майка й никога не е искала да й го каже. Омар продължава работата си като психиатър с професионална отдаденост и саможертва.

Ясмин е все по-разтревожена, има трудности да продължи обучението си по изящни изкуства.

Накратко, животът продължава. Джамал, един много упорит полицай, е инструктиран от началниците си да възобнови разследването, след като е открил нов елемент. Не се касае за самоубийство, а за убийство. Джамал подозира всички родители на Самира, започвайки от съпруга й Омар. Отказвайки да бъде заплашван, Джамал решава да проведе собствено разследване.