My French Film Festival 2019

 

Деветото издание на иновативния фестивал ще представи 28 пълнометражни и късометражни филми, достъпни навсякъде по света от средата на януари до средата на февруари

My French Film Festival е първият международен онлайн филмов фестивал създаден от UniFrance films през 2011 г., в подкрепа на продукциите на млади френски кинотворци. Фестивалът предлага на потребителите достъп до тях директно на своята платформа, както и достъп до повече от 50 други онлайн платформи, до киносалони и самолети. Миналата година фестивалът поставя рекорд с 12 милиона гледания на повече от 200 места по света.

 

Деветото издание на MyFrenchFilmFestival ще бъде посветено на семейни истории, абсурдни разкази, на филми, създадени в чест на жените във война със заобикалящия ги свят, на любовни истории и на много други интересни теми. Филмите са разделени на различни тематични секции: FAMILY BUSINESS, WHAT THE FRENCH !?, WOMEN AT WAR, IN YOUR FACE, LOVE “À LA FRANÇAISE”, NEW HORIZONS.

От 18-ти януари до 18-ти февруари всички киномани, по цял свят ще имат достъп до фестивала.

В рамките на фестивала, неговото жури ще се събере в Париж, за да избере филмите, които ще бъдат отличени. Членовете на журито включва известни френски и чуждестранни кинотворци  и журналисти от международната преса.

Интернет потребителите пък ще имат възможност да оценяват и да гласуват онлайн за любимите си филми по време на целия период на фестивала.

Трите награди, които ще бъдат раздадени на победителите са: награда на журито, награда Lacoste на публиката и награда на международната преса.

Всички късометражни филми са безплатни на платформата на MyFrenchFilmFestival.com в целия свят.

Всяка година фестивалът е безплатен в някои части от света. Тази година безплатно ще имат достъп потребителите в Латинска Америка, в Русия, в Полша, в Румъния, в Африка, в Индия и в много други държави. В останалите държави наемането на пълноометражен филм струва 1,99€, а пакетът за целия фестивал е 7,99€ с разрешен достъп до всички налични филми.

Повече информация за фестивала

 

Източник : My French Film Festival