Хаканаи

4 юни (понеделник), 19:30 – 20:30, Театър Азарян

Компания „Адриен М. & Клер Б.“ – Франция

концепция, режисура и сценография: Клер Барден и Адриен Мондо
компютърен дизайн: Адриен Мондо
дигитална интерпретация: Родолф Мартен
звуков дизайн: Кристоф Сартори, Лойс Друглазе
изпълнение звук: Кристоф Сартори
сценичен дизайн и конструкция: Мартен Готрон, Венсан Перьо
дигитални инструменти: Лойс Друглазе
светлинен дизайн: Жереми Шартие
костюм: Йоанна Елалуф
изпълнение: Виржини Баржоне

Визуално 3D пътешествие между въображението и реалността.
„Хаканаи“ е оригинален танцов спектакъл на една от водещите в Европа компании в дигиталните и изпълнителски изкуства. На японски хаканаи назовава нетрайното и крехкото, временното и отминаващото. Хореографията се изпълнява в специален куб, който се превръща в среда на движещи се образи, създавани в реално време в диалог между движение на човешкото тяло, музика и дигитални технологии. Тя отправя към поетично пътешествие в удоволствие от играта между въображението и реалността. След представлението зрителите ще имат възможност да разгледат отвътре сценичната инсталация.
Компанията „Адриен М. & Клер Б“ създава разнообразни работи – от сценични представления до инсталации в сферата на дигиталните и живи изкуства, които поставят човешкото тяло в диалог с нови медии и технологии. Те се отличават с поетичен визуален език, разгръщащ се в преминаването между реални и виртуални измерения, провокиращи въображението.

Представянето на "Хаканаи" от „Адриен М. & Клер Б.“ на Световен театър в София се осъществява с подкрепата на Френския институт в България и програма „Театроскоп“, лансирана от Френския институт, Министерство на културата и комуникацията и Министерство на външните работи и международното развитие на Франция.

Събитието е в рамките на платформата „Световен театър в София“, организирана от Фондация „Виа Фест“. Световен театър в София е част от Календара на културните събития на Столична община. Цялата програма можете да видите на: viafest.org

Photo © Romain Etienne