Summer Scriptwriting Base / Лятна академия по драматургично писане “DIGITAL VILLAGE”

 

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

 

Summer Scriptwriting Base / Лятна академия по драматургично писане

“DIGITAL VILLAGE”

18.07 – 28.07.2018

Боженци - София

 

« Кажи ми факт и ще се науча. Кажи ми истината и ще повярвам.

Но разкажи ми една история и тя ще живее в сърцето ми завинаги »

Индианска поговорка

« Най-могъщият човек в света е разказвача на истории. Историите му

определят визията, ценностите и плана за развитие на цяло едно

следващо поколение »

Стийв Джобс

 

Тазгодишното издание на Summer Scriptwriting Base / Лятна академия по драматургично писане е посветено на разказването на истории в дигиталната ера. Разказът, историята, имат основно значение за хората. Ние се нуждаем от истории, за да предадем смисъл, ценности и надежди. Човешкото познание се основава на разкази и човешкият мозък е една своеобразна когнитивна машина, необходима за разбирането, запомнянето и разказването на истории. Историите отразяват човешката мисъл, тъй като хората мислят в наративни структури и най-често си спомнят факти под формата на разкази. Невролозите потвърждават, че когато човек чува чиста информация, за да декодират смисъла на тази информация, в мозъка му работят само частите отговорни за езика. Но когато чуем една история, всички части на мозъка, които бихме използвали, ако наистина преживявахме тази история, светват и се активират.

 

ЛОКАЦИИ                                                                                                                                                           .                                                                                                                                                                                  

През 2018 г. продължаваме сътрудничеството си с Архитектурния резерват „Боженци“, малко село с традиционни къщи от ХІХ век в планините на централна България. В продължение на десет дни Боженци ще се превърне в дигитално село – глобално село от дигиталната ера.

Откриването и първата лекция от програмата ще се проведат в София.

Още за Боженци

 

ПРОГРАМА                                                                                                                                                          .

Програмата на Summer Scriptwriting Base / Лятна академия по драматургично писане 2018 се състои от лекции и работилници, които ще научат участниците как да създават добри истории и да открият какви форми историите могат да приемат в дигиталната ера. Програмата има отворен модул – отворен и безплатен за всеки желаещ, и затворен модул, запазен за предварително избрани участници. Summer Scriptwriting Base / Лятна академия по драматургично писане 2018 е отворена за чуждестранни участници като всички лекции и работилници ще бъдат на английски език.

Програмата традиционно завършва с публично представяне на резултатите от работилниците и с концерт. Тази година поканихме известния македонски китарист Влатко Стефановски заедно с виртуоза на кавала Теодосий Спасов. Програмата ще завърши с DJ сет от балкански бийтове на Никола Груев - Котарашки.

Пълна програма

 

ЛЕКТОРИ И МЕНТОРИ                                                                                                                                       .

Тази година избрахме за лектори и ментори изключително интересни професионалисти от цял ​​свят:

Андреа Брунело (Италия)

Ситзе Шалк (Холандия)

Дейвид Финиган (Австралия)

Даниел Бай (Великобритания)

Аисте Птакауске (Литва)

Симон Ханукай (САЩ / Азербайджан)

Каспар Шелбред (Дания / Франция)

Повече за нашите лектори и ментори

 

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА                                                                                                                                .

Както всяка година, ние посрещаме като участници студенти и млади професионалисти от цяла Европа: сценаристи, драматурзи, разказвачи, журналисти, комуникатори на науката, блогъри, създатели на съдържане за творческите индустрии и всеки друг пишещ. В двете предишни издания на Summer Scriptwriting Base / Лятна академия по драматургично писане имахме участници от над 20 държави и целта ни е да продължим да имаме такова разнообразие. Summer Scriptwriting Base / Лятна академия по драматургично писане е и отлична възможност за участниците да се срещнат с бъдещи приятели, партньори и сътрудници.

 

ТАКСИ                                                                                                                                                                  .

Партньорствата с различни организации и институции ни позволяват да запазим таксите за участие в работилниците ниски. Желанието ни е те да не бъдат пречка за участие.

Таксата за участие е 120 лева за една работилница; 220 лв. за две работилници и 280 лева - ако искате да участвате и в трите работни семинара. Предимство ще бъде дадено на кандидатите, които желаят да се запишат за пълната програма. Таксата включва и настаняването в Боженци в традиционни къщи от XIX век.

Какво друго се включва в таксата

 

КАК ДА КАНДИДАТСТВАМ                                                                                                                             .

Изпратете ни автобиографията си, кратко мотивационно писмо (до 200 думи) защо искате да участвате, както и вашия избор за работилници на: bozhentsi2018@gmail.com.

 

КРАЕН СРОК ЗА КАНДИДАТСВАНЕ: 1 МАЙ 2018                                                                                      .

 

Повече и актуална информация

 

Очакваме с нетърпение да се срещнем с вас в Боженци това лято!

 

Организатори: Арте Урбана Колектив - София и Музей на архитектурния исторически резерват "Боженци"

Партньори: Френски Институт България, Община Габрово, Famille Mundi – Paris, The Fence, Eurodram, Jet Propulsion Theatre, New Destinations Network