Sofia Game Jam 2018 à l'Institut français de Bulgarie

София Гейм Джeм мобилизира създателите на видео игри за пета поредна година

 

Всяка година, последният уикенд на януари обединява над 35000 създатели на електронни игри от 700 града по света.

 

За пета поредна година в София над 100 дизайнери, програмисти, саунд техници, графични артисти и разработчици ще се съберат и за един уикенд ще сътворят уникални игри. Събитието е част от инициативата Global Game Jam и през 2018 г. официален домакин на София Гейм Джeм е Френският институт в България.

 

Много повече от 48-часов маратон, обединяващ ентусиасти от дигиталния свят – Sofia Game Jam насърчава хора с различен опит и интереси да работят в екип, да развиват собствени идеи и да използват въображението и уменията си. София Гейм Джам е място за експериментиране на платформи и проекти в интензивна творческа среда.

 

Партньори на срещата са Френският институт в България, Юбисофт София, Trixir и Telus International Europe. Франция притежава своя оригинална култура на видео игрите и разполага с фирми, които са признати световни лидери. В България, някои от тях са групирани около French Tech в рамките на Френско-българската търговска и индустриална камара.

 

Събитието започва в петък, 26 януари в 12:00 часа с нетуъркинг, лекции и презентации, и продължава с творческата част на София Гейм Джам и обявяване на темата, върху която ще работят всички участници по света. Сред гост-лекторите на събитието са Енчо Енчев, Gil Canizes, Ines di Loreto (Франция), Aurore Vetro (Франция) и Tomasz Kozera и Jan Buczny от 11 bit studios. Събитието приключва на 28 януари с презентации на игрите.

 

Провеждането на събитието ще се излъчва на живо за тези, които няма да успеят да се включат тази година. Следете страницата на http://sofiagamejam.com/ за допълнителна информация. А за всички, които искат да се запознаят с организаторите, участниците и други интересни хора от индустрията – на 25 януари в 19 ч. стартираме с beer-to-beer парти в Cush.Bar.

http://sofiagamejam.com/