Джордж Каплан | ACT Festival

Дата и час: 7 ноември, сряда, 19:00 ч.
Място: Френски институт България
Адрес: пл. “Петко Р. Славейков“ 3
Билети: онлайн на предварителни цени от 12 лв. https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=0457350775 ; 12 лв. на място преди представлението

Жанр: Черна комедия
Автор: Фредерик Зонтаг
Превод от френски: Димитър Узунов
Език: Български с английски и френски субтитри
Времетраене: 85 мин.
Екип: Димитър Узунов – режисьор
Никола Налбантов – видеосреда и костюми
Алексей Николов – музика
Елена Гамалова – визуална идентичност
Александрина Джасем – ПР
Ралица Асенова – асистент
Участват: Ина Вангелова, Ева Данаилова, Живко Джуранов, Нейтън Купър, Димитър Захариев


Джордж Каплан е пиеса от три части и с многобройни наративни линии. Това е пиеса за политическото значение на митовете и наративите, за влиянието на Холивуд върху възприятието, която имаме за световната геополитика, за участието на Алфред Хичкок в международен заговор, за кокошка, която може да спаси човечеството и за име, което може да промени света. Фредерик Зонтаг се заиграва с теории на конспирациите по своя своеобразен увличащ и находчив начин. Джордж Каплан е едно интелектуално забавление, което ни кара да се замислим върху начина, по който е устроен съвременния свят. По време на пиесата и след нея зрителят си задава въпросите какво е истина? Кой ни манипулира и с каква цел? И кой или какво всъщност е Джордж Каплан?

Пиесата „Джордж Каплан“печели през 2016г. селекцията на Юродрам за франкофонски текст. Преведена на близо петнадесет езика и е поставяна в десетина държави.Пиесата се осъществява с подкрепата на Френски институт в България.

Организация: Сдружение „Арте Урбана Колектив“
Website: www.arteurbanacollectif.com


АСТ Фестивал се реализира в партньорство с: ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, Havas Group Bulgaria, Фондация Artoffice Bg, Goethe-Institut Bulgarien, Institut français de Bulgarie, Посолство на Държава Израел в България.