Уникален случай да вкусим и споделим вкуса на Франция на 21 март

„Да говорим за кулинария – френска кулинария – означава да говорим за радостта от живота, за лекотата, оптимизма и удоволствието: идеи, изключително важни за престижа на „Дестинация Франция“. Ален Дюкас

Goût de France / Good France ще събере на 21 март 2017 над 2 000 майстор-готвачи на петте континента в прослава на френската кухня. Събитието, организирано под формата на вечеря, ще отдаде дължимото на върховите постижения на френското кулинарно изкуство, на способността му да се обновява и на ценностите, които пренася във времето: споделеност, удоволствие, уважение към добрата храна, към съвременниците и планетата.

През 1912 Огюст Ескофие поставя началото на Епикурейските вечери: едно и също меню, в един и същи ден, в различни градове по света и за колкото се може повече сътрапезници. Goût de France / Good France остава вярно на тази красива идея с желанието си да приобщи към нея всички категории ресторанти по четирите краища на света.

Едно международно събитие, организирано за първи път на 19 март 2015 след вписването на „френската гастрономична кухня“ в списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, което допринася за разпространението на нейното влияние в света.

Четири български ресторанта участват в кулинарното приключение

София:

Talents
шеф Милен Златев

LEtranger
шеф Оливие Рош

Варна:

Ernie Hemingway
шеф Владимир Стамов

бистро Европа
шеф Филип Спасов