Летен университет във Варна, 2 - 6 юли 2014

От 2 до 6 юли, в Департамента за продължаващо обучение на Шуменския университет във Варна, ще се проведе традиционният летен университет на отдела за образователно и езиково сътрудничество.


35 преподаватели по и на френски език и 15 директори на гимназии ще работят по европейски образователни проекти, върху компетенциите по устното изразяване, върху  въвеждането на сертификата за двуезичното франкофонско обучение в гимназиите в България , върху  информационните технологии и комуникацията.


Тази година нашата ежегодна среща по продължаващо обучение е под знака на добрата новина за въвеждането в десет пилотни гимназии на сертификата за двуезичното франкофонско обучение, а също така и под знака на четирите елитни гимназии,  получили признанието и знака за качество , присъден им от Агенцията по преподаване на френски език в чужбина: това са  гимназиите "А.дьо Ламартин" София, "Р.Ролан"-Стара Загора,  "Фр. Жолио-Кюри" -Варна и гимназия "Г-С-Раковски" - Бургас.


Ще присъства на лентия университет и госпожа Мюриел Огри-Мерлино, отговаряща за билингвалното обучение в "Главна дирекция на мондиализацията" на  френското Министерство на външните работи и на международното развитие.