Изложба: Hello and Welcome to Paris

Френският институт и Червената къща представят фотографската изложба на Никола Михов Hello and Welcome to Paris. Откриването ще се проведе на 20 януари, сряда, от 18.00 ч. в Червената къща.

20. януари (сряда) 2016, 18:00 - откриване
20. януари – 11. февруари, всеки работен ден от 10:00 до 19:00
зала Гъливер, зала Безименна
Hello and Welcome to Paris
фотографска изложба на Никола Михов


В последната си серия Hello and Welcome to Paris, заснета в дните след атентатите от 13. ноември 2015, фотографът Никола Михов поглежда зад кулисите на телевизионния продукт "На живо от Париж", неговите лица и ключовите думи, които остават в съзнанието.


Вход свободен

В тази серия Никола Михов поглежда зад кулисите на телевизионния продукт "На живо от Париж", към неговите лица и ключовите думи, които се запечатват в съзнанието.
Както и в предишните си проекти фотографът изненадва с подхода си към новинарските събития и изследва начина, по който реалността придобива видимите си очертания.
Езикът на медиите, за което и да е драматично събитие, е унифициран и следва правилата на редакционната рутина. Универсално изглеждащи репортери, четат предварително написани текстове, а емисиите започват с дежурното "Добре дошли в Париж", дори когато става дума за шока от терористичните атаки. Дали това е дребен пропуск на редактора, или закономерност в света на глобалната индустрия за производство на новини?

Никола Михов ще участва в дебата „Европа след атаките в Париж“ заедно с Александър Леви (журналист)  и Антоний Гълъбов (социолог), организиран от Френския културен институт и „Червената къща“, който ще се състои на 22 януари (петък), от 18:30ч., в залата на Френския институт на площад Славейков.

Никола Михов е роден в София през 1982 г. Негови работи са показвани на редица международни изложби и фестивали. Той е номиниран за наградата „Еssl Art Award” на музея за съвременно изкуство „Есл“ във Виена през 2011 г., както и за наградата на „Salon de la Photo” в Париж през 2012 г. Неговата първа фотографска книга „Forget Your Past” (изд. Жанет 45, 2012) е обявена за една от най-добрите фотографски книги на годината от престижното британското списание British Journal of Photography. За работата си по книгата, печели Наградата за фотожурналистика на СБЖ през 2012 г, а през 2013г. е номиниран за Deutsche Börse Photography prize, една от най-престижните награди в света на фотографията. Никола е съосновател платформата за съвременна българска фотография Bulgarian Photography Now. www.bulgarianphotographynow.com