Френският Институт ви препоръчва...Магали Моние, флейта, изпълнява Моцарт и Сен-Санс под палката на изтъкнатия румънски диригент Хория Андрееску

 

Зала България, четвъртък 22 октомври, 19:00ч.

Волфганг Амадеус Моцарт – Увертюра към операта „Вълшебната флейта”
Волфганг Амадеус Моцарт – Концерт за флейта в ре мажор KV. 314
Камий Сен-Санс – Симфония №3 оп. 78 в до минор "Органова"

 

Диригент: Хория Андрееску

Солист: Магали Моние, флейта

С участието на Велин Илиев, орган

 

Влюбен във вълшебния звук на флейтата, Моцарт й посвещава не само солистичната партия в редица свои творби, но и последната си опера, написана в годината на неговата смърт. Сен-Санс пък е омагьосан от мощта на органовия звук и го вплита в архитектониката на своята Трета симфония.

 

Очарователната Магали Моние е сред най-вдъхновяващите френски музиканти през последните години. След спечелването на първа награда в престижния конкурс ARD в Германия тя се утвърди като една от търсените флейтистки и редовно се появява в най-големите музикалните центровепо света: „Моцартеум“- ът в Залцбург, Театър „Шанз Елизе“ – Париж, „Концертгебау“ – Амстердам, Носител на Първа награда и наградата на публиката на конкурса ARD в Мюнхен. Преди това изпълнителката вече бе печелила престижните конкурси за флейтисти на името на Жан-Пиер Рампал (Париж) и Леонардо де Лоренцо (Италия). Водач на група в Филхармоничен оркестър на Радио Франция.

 През ноември 2009 на бял свят излезе и вторият й албум с Бахова програма, в който партньори са й музикантите от Камерния оркестър на Щутгарт, дирижиран от Михаел Хофщетер. Третият й албум, в който тя изпълнява концерти за флейта от Моцарт заедно с Мюнхенския камерен оркестър, излезе през пролетта на 2015.

 

За повече информация:

https://vimeo.com/140213427

http://sofiaphilharmonie.bg/bg/