Срещите на бъдещето: Утре, 50° в София?

20 октомври 2015 (вторник)

18.30 – 19.30 ч.

Дебат във Френския институт в България
пл. „Славейков“ 3 , София 1000

Вход свободен, симултанен превод френски / български

Срещите на бъдещето

с Паскал Браконо

„Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.

Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които се случват със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Първият публичен дебат ще се проведе на 20 октомври от 18.30 до 19.30 ч. във Френския институт. Темата за климатичните промени ще бъде обсъждана от френския климатолог, г-жа Паскал Браконо, и от Георги Стефанов, експерт по промени в климата във WWF България.

В сутрешните часове от 10 до 12 ч. по вълните на Българското национално радио в предаването „Хоризонт до обед“ Паскал Браконо ще дебатира по същата тема с Борис Комитов, геофизик и астроном от Института по астрономия към БАН. Водещ: Ирина Недева.

 

Паскал Браконо е изследовател от Университета Версай-Сен-Кентен-ан-Ивлин, Франция, ръководител по темите климат, биогеохимични цикли и техните взаимодействия в Лабораторията по науките за климата и околната среда, изследовател в Комисариата по атомна енергия.

Области, в които е специализирала и развива дейност: физическо моделиране на климата, процеси на взаимодействие между океана и атмосферата, палеоклимати.

pdf версия:

/media/1f/18/0f05f42e5e5cb9141a2af39d3c59/presentation-debat-pascale-braconnot-bg.pdf