Нов филм на Камен Калев по кината през октомври

С ЛИЦЕ НАДОЛУ – така е озаглавен новият пълнометражен филм на режисьора Камен Калев и независимата продуцентска компания Waterfront Film. Проектът е реализиран като съвместна продукция между Франция, Белгия и България. Предпремиерата ще бъде на 13 октомври в кино „Левски”, а  от 16-ти, филмът тръгва по кината в България (София и провинцията).

През 2012-а Калев попада на действителен случай, който го вдъхновява да започне работа по сценария на С ЛИЦЕ НАДОЛУ. След многобройни интервюта с участника в  истинската история и задълбочени проучвания по темата, сценарият е готов  и снимките стартират през 2014 г.

Френският актьор Мелвил Пупо (Melvil Poupaud), който е в главната мъжка роля, ще бъде в София за предпремиерата. Номиниран през 2003 г. за „Цезар”,той е известен с участието си във филми на Франсоа Озон ("Swimming Pool”, “Time to leave”), Ксавие Долан („Laurence Anyways”) и Раул Руис. Мелвил Пупо е един от малкото професионални актьори във филма. Останалите участници са без опит в киното, подбрани след многобройни кастинги по автентични локации, които Камен Калев провежда от 2012 до 2014. Именно така той се среща със Сехер Небиева, 16-годишно момиче, която след задълбочени тестове е избрана за главната роля във филма измежду 1200 кандидатки.

Официален Трейлър: 

 

С ЛИЦЕ НАДОЛУ е трилър-драма, която засяга един наболял за българската действителност проблем – трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията или бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Мелвил Пупо влиза в ролата на Самифранцузин, обвинен в контрабанда на фалшиви пари от България към Франция. За да избегне затвора, той става информатор на френската полиция и се внедрява в български канал за трафик на хора. Постепенно се сближава с Елка, проститутка от ромски произход. Обстоятелствата ги притискат и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение.

С подкрепата на uniFrance films 


С ЛИЦЕ НАДОЛУ национална премиера от 16 октомври по кината в цялата страна. 

Следете най-актуалните новини около филма на: https://www.facebook.com/tetebaissee