Конкурси и анкети

Ma Thèse en 180 Secondes – Concours en Bulgarie

 

Във връзка със световната здравна криза, Международният комитет на конкурса "Моята теза в 180 секунди" взе решение да отмени тазгодишното издание на международния финал, планирано за началото на месец откомври във Франция. Следващото издание на конкурса ще се проведе през 2021 година. 

Финалът през 2020 г. в България също се отменя.

 

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че за трета поредна година Антената на Университетска агенция на Франкофонията, в партньорство с Френския институт в България, организират българското издание на международния конкурс за докторанти "Моята теза в 180 секунди". Конкурсът е отворен за участие за докторанти от всички български висши учебни заведения. Те трябва да са редовно зачислени за академичната 2019-2020 или да са защитили през изминалата 2018-2019 година. 

Докторантът трябва да успее в рамките на три минути да представи на френски език, по атрактивен и разбираем начин, предмета на изследването си пред публика от неспециалисти. Не е необходимо самата тезата да бъде на френски език. 

Кандидатстването става с изпращане на заявка за участие на ел. адрес (peter.topareff@auf.org) и предоставяне на информация за тезата. Финалът ще се проведе на 8-ми юни, във Френския институт, като кандидатите ще се представят пред публика и жури, председателствано от директора на УАФ за Централна и Източна Европа, г-н Мохамед Кетата и посланика на Франция в България, г-жа Флоранс Робин. Победителят от националния финал ще има възможност да представя България на международния финал на конкурса през м. октомври в Париж. Предвидени се награди за трите най-добри представяния, както и награда на публиката. 

Регламентът на конкурса можете да намерите в сайта