Конкурси и анкети

Ma Thèse en 180 Secondes – Concours en Bulgarie

 

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че за трета поредна година Антената на Университетска агенция на Франкофонията, в партньорство с Френския институт в България, организират българското издание на международния конкурс за докторанти "Моята теза в 180 секунди". Конкурсът е отворен за участие за докторанти от всички български висши учебни заведения. Те трябва да са редовно зачислени за академичната 2019-2020 или да са защитили през изминалата 2018-2019 година. 

Докторантът трябва да успее в рамките на три минути да представи на френски език, по атрактивен и разбираем начин, предмета на изследването си пред публика от неспециалисти. Не е необходимо самата тезата да бъде на френски език. 

Кандидатстването става с изпращане на заявка за участие на ел. адрес (peter.topareff@auf.org) и предоставяне на информация за тезата. Финалът ще се проведе на 8-ми юни, във Френския институт, като кандидатите ще се представят пред публика и жури, председателствано от директора на УАФ за Централна и Източна Европа, г-н Мохамед Кетата и посланика на Франция в България, г-жа Флоранс Робин. Победителят от националния финал ще има възможност да представя България на международния финал на конкурса през м. октомври в Париж. Предвидени се награди за трите най-добри представяния, както и награда на публиката. 

Регламентът на конкурса можете да намерите в сайта