x

Дългоочакваният концерт на Мирей Матийо в София ще се състои на 24 октомври

Събитието в зала 1 на НДК е съобразено с новите дати в турнето

Концертът на грандамата на френския шансон ще се състои малко по-рано от последната обявена дата. Мирей Матийо ще завладее публиката в зала 1 на НДК на 24 октомври 2022 г. със своето грандиозно шоу.

Мирей Матийо ще зарадва хилядите си фенове в България с невероятно шоу. Тя ще гостува за първи път у нас с бляскав концерт и най-емблематичните си и обичани песни. Значителна част от билетите вече са продадени, а всички пропуски, закупени до момента, ще важат за новата дата без необходимост от презаверяване.

Самата Мирей Матийо споделя: „Нямам търпение най-после да тръгна отново на турне и да се срещна за първи път с българската публика в София. Няма нищо по-красиво от споделените емоции на живо чрез музиката и обичаните песни. Очаквам Ви и се радвам, че ще се видим съвсем скоро!“

Организатор на концерта е компанията BLUEPLAN. Продажбата на билети се осъществява в касите и партньорската мрежа на Eventim.bg и на касите в Билетния център на НДК. Все още са налични ограничени бройки билети от всички ценови категории.

За повече информация следете Фейсбук страницата на събитието и www.eventim.bg.

За Мирей Матийо

„Врабчето от Авиньон“, както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. 

През 2018-а, след 13 години затишие, Мирей Матийо издава актуалния си албум „Mes Classiques“, в който отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. „Mes Classiques“ („Моите класики“) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на майка си. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В „Mes Classiques“ влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега. През 2011-а е удостоена с почетната титла Oфицер на Ордена на Почетния легион.

Назад