x

Празник на музиката & CULTURAMA

По случай Празника на музиката, по покана на Културама и Френския институт в България, от 18 до 23 юни в София и Пловдив ще имате възможност да чуете изключителни артисти от световните сцени.

Вдъхновен от магията на птиците, Празника на музиката се завръща, за да оживи площад „Славейков“ и да го превърне в същински „Рай на земята“.

Заповядайте в Голямата Базилика в Пловдив, на 18 юни, от 19:00 ч. (билети) и на площад Славейков в София на 20 юни, от 19:00 ч. (вход свободен) с концерт „Птиците“, интерпретиран от Жан Буко и Джони Рас, Клер Маршал, Квартет Ардео, Ина Кънчева и Василена Серафимова.

Влюбени от деца в песните на птиците Жан Буко и Джони Рас развиват уникална техника на свирене с уста, с която имитират трелите на стотици видове птици. Тяхното участие е съчетано с нежния тембър на флейтата на Клер Маршал, яркия глас на сопраното Ина Кънчева и виртуозността на маримбистката Василена Серафимова, а изключителният френски квартет „Ардео“ обогатява със своето фино музициране тази пъстра картина от разнообразен репертоар.

На 21 юни, в деня на Празника на музиката в Европа, програмата продължава на площад „Славейков“, в Cocktail bar и от 17:00 ч. с приключения в добавена реалност на тема птиците.

В програмата:

17:00 – 18:00 ч. – Перкусионно шоу Drum talk на площад „Славейков“ с участието на Николай Иванов, Габриел Мишо, Василена Серафимова, Деметра Анджалика и Георги Будинов

19:00 – 20:00 ч. в Cocktail bar, концерт на колектива Roda do Cavaco (вход свободен)

На бразилски португалски език Pagode означава среща на музиканти, които се събират около маса, за да празнуват с музика. Именно в тази приятелска атмосфера колективът Roda do Cavaco представя една мощна пагода, подкрепена от весела ритъм секция.
Оригиналните композиции се смесват с кавъри на велики самбисти като Zeca Pagodinho, Grupo Fundo de Quintal, Paulinho da Viola. Сао Пауло, Рио де Жанейро и Париж, Roda do Cavaco осъществява връзка между тези три града за радост на все по-нарастващата публика.

20:30-22:00 ч. – Duo Jatekok свирят Rammstein на два големи рояла на площад „Славейков“. Вход свободен!

Duo Jatekok са един от най-атрактивните музикални дуети в момента. Двете момичета изпълняват широка гама от музикални стилове като джаз, хип-хоп и метъл.
Duo Jatekok ще изпълнят в София парчета на групата Рамщайн на два рояла – проект, част от световното турне на знаменитата група.
Вдъхновени от композитори като Шопен, Дебюси, Рахманинов или Прокофиев в среща между света на класическата музика и метъла, французойките се възползват от възможността да представят този оригинален проект на публиката в диалог с известната група по целия свят. В тази програма, редуваща Rammstein с Пуленк, Дейв Брубек, Джон Уилямс или Чайковски, музикалното откриване на този бином ги задвижва по стадионите пред повече от 50 000 зрители.

За повече информация относно програмата на Фестивала и артистите
Фестивалът CULTURAMA е част от Календара на културните събития на Столична община.
С подкрепата на Столична програма „Култура“ и изключителното партньорство Accenture Bulgaria, Schweppes, BMW, Lidl и др.
Празникът на музиката се организира от Фестивал CULTURAMA с подкрепата на Френското Посолство и Френския институт в България.

Назад