Календар на падане-зима 2019 г.

26 до 27 септември Национална конференция, организирана от Българската асоциация по водите (Иван Иванов), гостуване на Арно Курткюис от Агенция по водите Артоа-Пикардия за укрепване на техническото сътрудничество по въпросите на управлението на дъждовните води в градска среда.
3 октомври Официална церемония по връчване на наградите на конкурса Екообщина
12 до 14 октомври Международна среща в партньорство със Surfrider на тема замърсяване на океаните, моретата и реките
17 до 22 октомври Гостуване на Жан Лоне, председател на Френското партньорство за водите, Арно Курткюис от Агенция по водите Артоа-Пикардия и кмета на Сен-Валери-сюр-Сом, Стефан Осулие, за работа по проекта за достъп до вода в сегрегиран квартал. Официално подписване на споразумение за сътрудничество между Френското партньорство за водите и Българската асоциация по водите.
3 до 7 ноември Посещение на делегация от 80 кметове, членове на Асоциацията за обучение на представители на местната власт от Пюизе-Фортер, и на сенатор Доминик Вериен.
21 Ноември Събитие в партньорство с Greenpeace на тема енергийния преход. „От въглищата към възобновяемите енергии: необходимите законодателни промени за подкрепа на малките соларни инсталации.”
28 до 29 Ноември

 
Отдел „Институционално и техническо сътрудничество” получи финансиране за своя проект „Фестивал на рециклираните отпадъци” в рамките на конкурс за проекти на Френския институт в Париж. Фестивалът ще се проведе в Бургас и ще се превърне в платформа за обмен на опит по темата за предизвикателствата, свързани с отпадъците.
 
2 Декември 2019 г. 15-ти Дни на предизвикателството, екоотговорна агенция Odysseia-in Travel, в партньорство с Френския институт и Столична община, гостуване на Еврар Венденбаум и Кристоф Дюмарест.