28 май: Специална среща с режисьора Антоан Рембо

В рамките на своите седмични прожекции, Френският институт в България организира специална среща с Антоан Рембо, режисьор на филма „Присъда“.

 

Френски писател и режисьор, той работи няколко години като редактор, известен с късометражните си филми „24/24“ и „Добро Куче“. е „Присъда“ е дебютният му игрален пълнометражен филм. Силно заинтересован от темата за работата на правосъдието, в първия пълнометражен филм на Рембо, откриваме основната линия застъпена от късометражния му филм „Вашето Насилие“. „Присъда“ е замислен по действителен случай и по-конкретно – втория процес на Жак Вигие през март 2010 г.

28 май 2021 г., 18:30 ч., зала „Славейков“  

Присъда (По вътрешно убеждение)

2018, Съдебен филм, Трилър

В ролите: Оливие Гурме, Лоран Люкас, Марина Фойс

Откакто Нора става свидетел на съдебния процес срещу Жак Вигие, обвинен за убийство на жена си, тя е убедена в неговата невинност. Опасявайки се, че става дума за съдебна грешка, тя увещава прочут адвокат да го защитава при обжалването. Заедно ще водят решителна битка срещу несправедливостта. Но, докато примката се затяга около този, когото всички обвиняват, Нора търси справедливостта до самозабрава.

 

Прожекцията ще бъде последвана от дискусия с публиката.

Модератор: Стефан Прохоров, режисьор

Очакваме ви!