MyFrench FilmFestival: Онлайн от 15 януари до 15 февруари 2021 г.

MyFrenchFilmFestival.com има за цел да насочи вниманието към младото поколение кино творци франкофони, за да даде възможност на интернет потребителите по света да се насладят на многообразието на френското кино.

Ще бъдат представени 33 филма, субтитрирани на 10 езика, обединени в 8 тематичнки рубрики: Forever Young e пътешествие, което ни отвежда към младостта и прехода от юношите към света на възрастните. Хумор, нежност и сложни семейни отношения можете да проследните в Crazy Loving Families. Чрез разтърсващи, затрогващи и необкновени потрети True Heroines се обръща към жените и девойките поели отговорността за собствените си съдби. French Ghost Stories предлага преглед на няколко истории за признаци „а ла франсез“. On the Road разказва киноистории за жени и мъже в киното, поели пътя на миграцията, за да избягат от международни конфликти. Love Is Love представя един документален и три късометражни филма хвърлящи различен поглед  по темата за любовта. Kids Corner включва късометражни детски анимационни филми без реплики. VR Experience разкрива нови форми на изображение, сценарии и експерименти на френското кино.

От 15 януари филмите ще могат да бъдат гледани на платформата MyFrenchFilmFestival.com, както и на повече от 60 партньорски платформи по целия свят.

В целия свят късометражните филми могат да бъдат гледани безплатно, а пълнометражните са достъпни на цена 1,99 €/филм (или абонамент за 7,99 €). 

Източник: MyFrenchFilmFestival.com