Фондация „ДА ЛАБ“ обявява покана за набиране на проектни предложения в подкрепа на артисти в областта на дигиталните изкуства

 

В рамките на своята политика за подкрепа на професионалното развитие на млади творци, Френският институт в България представя поканата за набиране на проектни предложения на фондация „ДА ЛАБ“, насочена към млади автори в областта на дигиталните изкуства.

Поканата е част от проекта  ‌‌„Стойност-Ценност‌ (e-valuation)“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Неговото заглавие ‌е‌ препратка ‌към‌ смисъла‌ ‌на‌ ‌понятията‌ ‌“стойност”‌ ‌и‌ ‌“ценност”, в техническия и естетически контекст на цифровите медии. Как безличните стойности на средата се трансформират в обществено значими ценности?

Организаторите търсят какво има значение за авторите, избрали дигиталните форми за артистична изява и как те отговарят на темите и предизвикателствата в „новата нормалност“, както се нарича настоящия период на пандемия.

Всеки от избраните пет кандидати ще получат стипендия в размер на 2 000 лв. за реализация на проекта си, както и възможността за професионално съдействие под формата на консултации и практическа подкрепа от екипа на “ДА ЛАБ”  в процеса на продукция.

Създадените произведения ще бъдат премиерно представени в самостоятелни изложби на петимата автори в Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново и Видин, както и в рамките на предстоящото 8-мо издание на международния фестивал за дигитални изкуства ДА Фест през октомври 2021 г. в София.

 

Краен срок за кандидатстване: 10 януари 2021 г.

Подробна информация (PDF, 255 KB)