Нощ на литературата 2020

В рамките на своята политика за културно сътрудничество, поощряване на съвременната френска литература и в подкрепа на книжната индустрия, Френският институт в България има удоволствието да ви покани на Нощта на литературата 2020. Нощта на литературата е събитие, което се случва по едно и също време в различни европейски градове.

Известни личности са поканени да четат откъси от съвременни литературни творби (поезия, проза) публикувани след 2000 г. и издадени на български език. Четенията се случват на нетипични локации, наречени „читателски гнезда“.

В България, събитието се организира за девета поредна година от EUNIC (Европейското сдружение на националните културни институти) в присъствена форма на 7 октомври от 18:00 до 21:30 ч. в София, Бургас, Варна, Велика Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Русе, Силистра Стара Загора и Шумен. 

В София, избраната френска творба тази година Четирите кътчета на сърцето на Франсоаз Саган, която ще бъде четена от Силвия Лулчева, актриса от Сатиричния театър в кулинарната работилница При Ирина на ул. Цар Симеон №64.