Montpellier Danse 2020

 

 

Четирдестето издание на фестивала „Montpellier Danse”, предвидено за края на месец юни се отлага за тази есен. Програмата му включва четрирдесет танцови представления. Докато го очакваме, бихме искали да ви поканим да гледате спектакли от негови предишни издания.

 

Салия Сану

 

CLAMEUR DES ARÈNES – Пред стена от червени възглавници, Салия Сану режисира срещата на борбата и танца, две взискателни дисциплини, които са част от изразяването в нашето съвремие. С трима танцьори, петима борци, четирима музиканти на сцената, CLAMEUR DES ARÈNES, звучи като ода за свободата.

DU DÉSIR D'HORIZONS – С този спектакъл, Салия Сану се завръща към своите любими теми: самотата и отчуждеността, за самостоятелното и за колективното, но също и повдига въпроса за територията, изкореняването, изгнанието и границите.  

 

Еманюел Гат

 

SUNNY – Създаден по време на фествивала „Montpellier Danse“ 2016, спектакалът "SUNNY" е експлозия от идеи и непрекъснат свободен поток от нечувани звуци, който поставя в дълбочина въпроса за възможностите на съвременната хореография.

DUOS -  Спектакълът DUOS, създаден за изданието на фестивала през 2017 г., е поредица от дуети, представяни на различни места, които експериментират с хореография на живо. DUOS се осъществява в сътрудничество с художничката и визуален артист Ифат Гат. Всеки дует е уникален и изрисуван на ръка, съобразено с танцьорите и местата, допълвайки визуалното и сценично представяне.

 

DUOS #1 - Юхаз Петер & Томас Алфред Брадли

DUOS #2 - Каролина Сзимура & Сара Уиелмсън

DUOS #3 -  Женвиев Озбърн & Пансън Ким

DUOS #4 - Eddie Bruno Oroyan & Rob Bridger Едди Бруно Ороян & Роб Бридгер

DUOS #5 - Милена Твихаус & Майкък Лоьер

 

Бланка Ли

 

ROBOT – С този спектакъл Бланка Ли изследва сложната връзка между Човека и машината. Той е сътворен е в партньорство с японския колектив Маява Денки, който създава звукови анимирани обекти, съчетавайки технология, лудост и изисканост в ретрофутуристична естетика.

DANSEZ ! – С този спектакъл, създаден с ЮНЕСКО по повод Светвния ден на околната среда, Бланка Ли отправя покана за участие във флашмоб-а: „La Pollution Dance !”.

 

Снимка и текстове: Montpellier Danse