09.03: КОМУНИКАЦИЯ НА НАУКАТА, 11.03: КАК ДА СЪЗДАДЕМ И РАЗКАЖЕМ ХУБАВА ИСТОРИЯ

КОМУНИКАЦИЯ НА НАУКАТА

уъркшоп с д-р Владимир Божилов

09.03.2020 | вторник |18:00 - 21:00

Френски Институт в България, пл. Славейков 3, София

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ: Уъркшопът ни запознава с какво е това Комуникация на науката и Обществена ангажираност с науката. Ще бъдат обсъдени различни формати за комуникация на науката. Чрез практически упражнения участниците ще опитат какво е да бъдеш комуникатор на науката и ще получат персонална обратна връзка за представянето на оригинално съдържание, което ще бъде създадено по време на уъркшопа. Уъркшопът ще бъде на български.

ЗА КОГО: Уъркшопът е насочена към студенти, преподаватели и учени, които работят в STEM-дисциплините (Science, Technology, Engineering and Mathematics – Фундаментални науки, технологии, инженерни науки и математика). Участници от всички сфери на хуманитарните науки и изкуствата и всеки с желание да подобри своите комуникативни умения също са добре дошли и ще намерят уъркшопа за изключително полезен.

Местата са ограничени. Максимален брой участници: 20.


КОЙ Е Д-Р ВЛАДИМИР БОЖИЛОВ: Д-р Владимир Божилов е преподавател в катедра „Астрономия“ на Физически факултет на Софийски университет и комуникатор на науката. Носител е на докторска степен по астрофизика и астрономия, като основните му научни интереси са към изучаването на активните галактични ядра, космологията и търсенето на живот извън земята. Д-р Божилов е активен популяризатор на науката – носител е на второ място в конкурса за комуникация на наука „Лаборатория за слава FameLab“ 2010 и първа награда в международното му издание „Hall of FameLab“ 2014 в Лондон, Великобритания. Чест гост е в радио и телевизионни предавания и на различни събития за комуникация на науката (Софийски фестивал на науката, Европейска нощ на учените и др.), където разказва на достъпен език за най-новите открития от областта на Космоса. Съавтор е на две книги, повече от 20 научни и над 60 научнопопулярни публикации. Лектор е в Планетариума на Детски научен център „Музейко“ от основаването му през 2015 г. В периода 2012-2018 г. е бил научен редактор, а след това и главен редактор на сп. ВВС ЗНАНИЕ. Съавтор и актьор в научно-популярната комедия ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ.

БИЛЕТИ 09.03.2020: на този линк

 

 

CREATIVE STORYTELLING: КАК ДА СЪЗДАДЕМ И РАЗКАЖЕМ ХУБАВА ИСТОРИЯ
уъркшоп с Димитър Узунов

11.03.2020 | сряда |18:00 - 21:00

Френски Институт в България, пл. Славейков 3, София

 

The most powerful person in the world is the storyteller.

The storyteller sets the vision, values and agenda

of an entire generation to come

Steve Jobs

Историите направляват и дават смисъл на живота ни. Хората се нуждаем от истории за да предаваме смисъл, ценности и надежда. Човешкото познание се основава на истории и човешкият мозък е своеобразна когнитивна машина, която ни служи за да разбираме, помним и предаваме истории. Историите са отражение на човешката мисъл.
 

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ: Този тричасов интензивен и интерактивен уъркшоп ще даде на участниците практически инструменти за това как да създадат хубава история и да я разкажат пред публика по завладяващ и заинтригуващ начин. Уъркшопът е съставен от забавни игри и упражнения, които ще развият специфични умения и ще дадат много идеи за успешни истории. Уъркшопът ще е на български език.

ЗА КОГО: Уъркшопът е насочен към хора, създаващи и разказващи истории с артистична цел, за защита на кауза, с цел личностно развитие и за бизнес цели – за да са по-добри лидери и по-влиятелни хора.

 
Местата са ограничени. Максимален брой участници: 12.

КОЙ Е ДИМИТЪР УЗУНОВ: театрален режисьор, сценарист и продуцент. Притежава магистърска степен по приложни театрални науки от Университета Париж 8. Учил е актьорско майсторство, театрална режисура и театрален мениджмънт в Brooklyn College (CUNY). През 2008 г. основава компания Famille Mundi в Париж и оттогава е нейн артистичен директор. Съосновател е и съ-ръководител на Arte Urbana Collectif, който продуцира и организира различни събития в България и Европа. Организатор е на Summer Scriptwriting Base, международен образователен творчески форум за писане на сценарии и създаване на творческо съдържание за различни изкуства и творчески индустрии. Димитър Узунов има голям опит в ръководенето на ателиета в България и чужбина (Франция, Великобритания, САЩ, Египет, Кипър, Гърция Литва, Азербайджан).

Уъркшопът CREATIVE STORYTELLING на Димитър Узунов бе включен в 10 BEST CREATIVE EVENTS IN LONDON за месец септември 2018.

БИЛЕТИ 11.03.2020: на този линк