Europ.Raid 2019 в Казанлък

 

На 27 юли 2019 г. 260 екипажа и 800 участници ще стартират от Ла Рош сюр Йон в шестото издание на приключенското рали Europ.Raid. Това пътуване с цел културен обмен и солидарност ще продължи 22 дни и ще обхване 20 държави.

На 9 август в 20:00 ч. те ще бъдат в Казанлък.

На борда на тридесетгодишни Пежо 205, моделът, в чест на който се организира ралито, екипите ще пресекат Европа от запад на изток, ще посетят 22 града-партньори и ще предоставят учебни, спортни и медицински материали на училища в затруднение в Източна Европа.

С 12 участници през 2014 г. и достигайки 800 през 2019 г., ралито порасна значително. Групирани в екипи от по трима участници, екипажите са основно от Франция, като тази година включват и участници от Белгия, Испания и Германия. Любителите на приключения, от които 40% са жени, в по-голямата си част са студенти, на средна възраст от 24 години. Събитието привлича все повече активни млади хора, както и млади пенсионери, жадни за приключения, нови открития и срещи.

Организирано всеки август, Europ.Raid, е обединяващо събитие, чиято цел е да събере участници от всички европейски държави и да допринесе за създаването на една по-солидарна Европа. От своето създаване през 2014 г., събитието се радва на все по-голям медиен интерес с повече от 2000 медийни отразявания (преса, радио и ТВ). Приключението се следи всяка година от повече от един милион души онлайн и в социалните медии.