Отворени книги - Жоел Дикер

 

Френският институт и издателство „Колибри“ ви канят на литературната вечер „Отворени книги“, посветена на творчеството на Жоел Дикер, и в частност на новия му роман „Изчезването на Стефани Мейлър“.

 

„Литературата ни прави творци, а киното ни превръща в зрители“.

Жоел Дикер

 

            Младият и утвърден представител на швейцарската литература се завръща триумфално с „Изчезването на Стефани Мейлър“, книга от 580 страници, която ви осигурява някоя и друга безсънна нощ. Най-добре е по-бързо да стигнете до края, за да се насладите на многобройните действащи лица и на изпълнената с неочаквани обрати интрига. Въпреки, че получи голямо признание за своя бестселър „Истината за случая „Хари Куебърт“, Жоел Дикер здравата е поработил върху  структурата и стила в новия си роман.

            Трийсет и двегодишният Дикер е омаян от „Граф Монте Кристо“ и от творбите на Стайнбек и Филип Рот. Но неговият любим автор си остава Ромен Гари, чийто живот и творчество силно го привличат.

            През 2018 г. режисьорът Жан-Жак Ано засне телевизионен сериал по романа  „Истината за случая „ Хари Куебърт“ с участието на Патрик Демпси в главната роля.

 

Участници в дискусията: 

                                                                                       
Кремена Димитрова - Директор комуникации в издателство „Колибри“

Модератор: Албена Шарбанова

22 май, сряда, 18,30 ч.
Медиатеката на Френския институт
„Пл. „Славейков“ 3