Mobile Film Festival 2018

 

 

 

 

 

 

 

На вниманието на любители, студенти и млади професионалисти...

По повод 70 години от подписването на Всеобщата декларация за правата на човека на ООН (10 декември 2018 г.), Френският институт в Париж организира в партньорство с Mobile Film Festival специално издание, посветено на „Правата на човека“.

Френският институт в Париж подкрепя Mobile Film Festival, защото той насърчава иновативните кинематографски формати, които могат да бъдат първите филми на режисьори по пътя на тяхната професионална реализация.

Принцип на фестивала: 1 мобилен телефон, 1 филм, 1 минута (заснемане в 2К или 4К).

Международно жури от световно известни експерти ще селектира филмите.

Конкурсът за кандидатстване е отворен до 11 октомври 2018 г. Кандидатури се подават онлайн на уебстраницата на фестивала: www.mobilefilmfestival.com

В рамките на онлайн фестивала, селекция от получените филми, със субтитри и озвучени, ще бъде излъчена от 6 до 27 ноември 2018 г. в YouTube.

Представяне на селектираните филми и връчване на наградите ще се организира на вечерна церемония в Париж на 4 и/или 6 декември 2018 г.

Ще бъдат връчени няколко награди, сред които 2 стипендии от по 20 000 евро за най-добър международен филм и най-добър френски филм (стипендия в подкрепа на продуцирането), или още 2 стипендии от по 3000 евро за най-добър сценарий и най-добра екранизация (стипендия в подкрепа на писането), Награда на публиката и др.

Повече информация за събитието, можете да следите в социалните мрежи:

Facebook @MobileFilmFestival

Twitter @MobileFilmFest

Instagram @mobilefilmfest

Youtube  Mobile Film Festival

 

Снимка: Facebook