Новата американска политика: какъвще бъде отговорът на Европа?

НОВАТА АМЕРИКАНСКА ПОЛИТИКА:
КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ ОТГОВОРЪТ НА ЕВРОПА?


11 юни 2018 (понеделник) ||18.30 – 20.30


Дебат във Френския институт в България || пл. Славейков 3, София 1000
Вход свободен, превод френски / български

 

С участието на
Ален ЛЬО РОА, Посланик на Франция, член на Сметната палата
Първан СИМЕОНОВ, политолог


Ален ЛЬО РОА е френски дипломат, посланик в Рим (2011 – 2014) и генерален секретар на Европейската служба за външна дейност – ЕСВД (2015 – 2016). През 1995 г. е заместник-специален координатор на ООН в Сараево, а също работи в Мавритания като част от Програмата на ООН за развитие, и в Косово като префект на региона Печ, излъчен от ООН, (1999 - 2000). От октомври 2001
г. до ноември 2002 г. е специален представител на Европейския съюз в БЮРМ. През ноември 2002 г. се завръща се в Париж, където е назначен за директор по икономическите въпроси в Министерството на външните работи и участва в подготовката на срещата на Г8 в Евиан през 2003 година. През 2008 г. е бил заместник-главен секретар на ООН, отговарящ за мироподдържащите операции.


Първан СИМЕОНОВ е политолог, журналист и граждански активист. Изследовател в областта на демоскопските проучвания, политическия анализ, социологията на градските пространства и други. Преподавател в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, автор на серията годишници на „Галъп интернешънъл“, която вече за пета година дава пълен обзор на обществените процеси у нас. Изпълнителен директор на “Галъп интернешънъл”, изследовател в Института по социология “Иван Хаджийски”. Член на клуб “Конрад Аденауер” и бивш негов председател. Участник в научни изследвания в различни области. Работил е като политически консултант, редактор, водещ.