Филмов фестивал Master of Art

от 12 до 30 април 2018 г. 

Master of Art (MofA) е първият на Балканите международен филмов фестивал за документални филми, посветени на изкуството. Представяйки най-добрите документални филми продуцирани и имали премиера по света след 1.1.2016 г. в областта на aрхитектурата и дизайна, арт инсталации, съвременно и протестно изкуство, изобразителнo изкуствo и фотография, музика и танц, литература, театър и кино, кулинарно изкуство, видео арт и арт реклами, изкуство за деца и изкуство във видеоигрите, фестивалът се стреми да приобщи максимално българската публика към съвременните световни тенденции в тези сфери.

В рамките на фестивала, във Френския институт в България, на 17 април (19:00 ч.) и на 30 април (18:00 ч.) ще бъде представен филмът Преминаване на режисьора Жюлиен дьо Казабианка. Входът е свободен!

Преминаване  

2015, 72 мин.  

 

Без актьори, без сценарий, без никакъв мизансцен, Преминаване е сниман в продължение на 3 години по улиците на 42 града от 22 държави в Европа. Хипнотичен филм, който се развива на границата на фикцията като използва само картини от реалността, от магията на всекидневието, заснети просто докато преминаваш покрай пешеходците.