Relative Collider | ACT Festival @DNK

RELATIVE COLLIDER | Франция
АСТ Фестивал и международна програма "Мигриращото тяло"

Дата и час: 12 ноември, неделя, 20:00ч.
Място: ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс
Адрес: пл. “България” 1 (срещу фонтаните в подлеза на НДК)
жанр: Съвременен танц
език: Английски
времетраене: 45 мин.
Билети: 8 лв. цена за предварителна продажба / 12 лв. на място преди представлението.

Екип:
Лиз Санторо и Пиер Годар - концепция
Лиз Санторо - хореография
Пиер Годар - текст
БрендънДохърти – композитор
Рейд Бартелм - костюми

Участват: Пиер Годар, Синтия Копе, Лиз Санторо, Стивън Томпсън


Relative Collider работи върху физиката на вниманието. Да сме осъзнати един за друг – това е всичко, което можем да направим. Релативният ускорител търси точка на контакт между движението и текста, където всяко от тях има единствената цел на собственото си представяне пред публика. Атомите, подложени на различни силови полета, се прекомбинират в молекули, които се ускоряват и разтварят под вниманието на зрителя. Органична химия. Чрез изследването на нашето преживяване на времето, повлияно от вниманието, се опитваме да опишем, изследваме и манипулираме взаимодействието на различните вълни от енергия, звук и внимание. В този опит да разберем физическите закони на нашето присъствие един с друг,Relative collider поставя под съмнение това, което се обменя, създава и разрушава в акта на наблюдение.

 


организация: LE PRINCIPE D'INCERTITUDE /Париж, Франция/
Website: www.lpdi.org

"Relative Collider" е част от програмата на АСТ Фестивал за със специалната подкрепа на Institut français de Bulgarie/Френски Институт в България и е част от международна програма „Мигриращото тяло” на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, финансирана от Столична програма „Култура” на Столична община за 2017 г.

ACT Фестивал за свободен театър / ACT Independent Theatre Festival 2017 се реализира с финансовата подкрепа на Столична община.
Проектът се организира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България и Национален фонд култура.

АСТ Фестивал се реализира в партньорство с: ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс | Национален дворец на културата, Havas Group Bulgaria, Фондация Artoffice Bg, Goethe-Institut Bulgarien, Institut français de Bulgarie, Посолство на Държавата Израел в България.