Брекзит: нов залог за Европейския съюз ?

Нашата Европа: каква Европа искаме ние?

26 септември 2017 (вторник)
18.30-20.00 ч.

Дебат във Френския институт в България
пл. „Славейков“  № 3, София 1000

Симултанен превод, вход свободен

Шести дебат от поредицата „Нашата Европа: каква Европа искаме ние?“

Брекзит: нов залог за Европейския съюз ?

Докато Обединеното кралство продължава да бъде разтърсвано от дебата за излизането на страната от Европейския съюз и преговорите в Брюксел са едва започнали, Брекзит все пак не предизвика масово напускане на страните членки, а напротив, спомогна за стягане на редиците на континента. Излизането на такъв партньор обаче, който толкова много е допринесъл за големия пазар и който бе широко отворил вратите си за европейските работещи, си има своите последици, които ще бъдат трудни за преодоляване, и то не само в бюджетен аспект. Ситуацията е показателна за атонията, обзела проекта за Европа.

Какъв ще бъде обликът на Европейския съюз след излизането на британците? Този въпрос ще бъде дискутиран във Френския институт в България, който любезно посреща г-н Ив БЕРТОНСИНИ, председател на Европейско движение – Франция и бивш директор на Института „Жак Делор“. Г-н Владимир ШОПОВ, бивш съветник на министъра на Външните работи и преподавател в Нов български университет, и психиатърът и политик, бивш депутат, 
г-н Николай МИХАЙЛОВ, също ще дебатират на 26 септември 2017 от 18.30 ч. в зала „Славейков“ на Френския институт в България.