МИНИ АРТ ФЕСТ 7 - от 16 до 26 юни 2017

                 Френският институт е щастлив да съдейства за организацията на Мини арт фестивала - Международен фестивал за съвременния цирк.

                От 16 до 26 юни 2017 г. ще се проведе в Маймунарника, Борисова градина в София, седмото издание на Mини арт фестивал- Международен фестивал за съвременно цирк. Във фестивала ще участват международно известни циркови компании. Така пуликата ще може да се възхитите на изпълненията на съвременния и уличен цирк, конбиниран с хумор, фантастични истории, танц и театър.
Натиснете тук, за да отворите вестника на фестивала в електронен вариант.

 

Уличните спектакли на бул . Витоша от 16-26 юни 2017 г. от 11 до 21 ч.

18 юни  Гала откриване, ШОУ с антракт, начало 20 ч в

Сред богатата програма на тази година, Френският институт Ви препоръчва две френски продукции:

     Герасим Дишлиев (С артистично сътрудничество на Еди Кастор) - "Не на място си" : на 18 и 24 юни от 20 ч в Маймунарника.

На 20 юни от 20 ч в народно читалище Славянска беседа (ул. "Г С. Раковски 127, София).

(Продължителност : 60 минути)/ клип на шоуто : https://vimeo.com/204535452

 

 

Комедия без грам думи,  визуална измислица, пълен Нонсенс.

ВЪВЕДЕНИЕ : Нека вземем един човек - тип обикновен. Да речем, че го извадим от контекста на ежедневието му и го сложим на сцената. Нека прибавим няколко грама безсмислени истории или го потопим в странни ситуации - разбира се, не по волята му. И ето че, той веднага ще се почувства не на място.

Посредством играта на физическия актьор „Не на мястото си“ хвърля светлина върху перипетиите на един обикновен човек, потопен в „необикновеността“ на сценичното пространство. Едно обикновено тяло в механиката на театъра. И тялото реагира, бори се, играе под светлината на противоречията, в който е захвърлено. Неговите премеждия не се различават по нищо от собствените лутания на всеки от нас, решил да търси доброто място за себе си. Тези лутания са истински извор на вдъхновение. Остава отворен въпросът: „Hякой знае ли къде ни е мястото? Истинското? “. Ако разполагате с отговора, моля да заповядате на сцената.

Български мим завършил на Националната академия за театрално и филмово изкуство в София и международна школа на мим Марсел Марсо в Париж, се откроява бързо, особено с неговото шоу "Монолог с куфар", който жъне голям успех на френския фестивала в Авиньон.


За завръщането му на българската сцена, бившият асистент на мим Марсо, ни дава  среща с новия си спектакъл "Не на негово място", който вдъхновен директно от "най-лошата си година от живота си", за да предизвика смях във всички.

Любителите ще могат да вземат участие в ателиета за театър мим на 22 юни от 16 часа в каркасон клуб ( ул Xан крум 16, Cофия).

        Компания  Ла бел фоли - "Ла бел фоли": На 17 юни в 17 ч на площада пред Община Благоевград. Hа 18 и 24 юни в 20 часа в Маймунарника.

(продължителност: 30 минути)/ клип на шоуто : https://vimeo.com/204535452   

         

   

Celsius и Tulipan две леко луди клоуни с музикални инструменти, велосипеди, мистериозни обекти и изненадващи идеи дават живот на шоуто "La Belle Folie".

Благодарение на интервенция на няколко членове на публикита, представлението, всеки път е различно, и сублимира момента. Едно забавно развлечение, водено от талантливи импровизарори, което ни кара да се потопим в тази "красива лудост".


Създадена през 2014 г., компанията е резултат от срещата между Ариел и Оскар Felippe Magana Фернандо Муньос, които решават да се изградят клоун кабаре. След успешно турне в цяла Франция, компанията идва да сподели с публиката на МИНИ АРТ ФЕСТ тази "красива лудост", магията, танци, жонглиране и различни трикове.

 24 юни - Гала спектакъл и връчване на наградата „Златна мравка” за най-добър цирков спектакъл. Предназначен за всяка публика," МИНИ АРТ ФЕСТ 2017 " ще завърши на  26 юни 2017.

Седмото издание ще обърне специално внимание на два пилотни проекта: социален цирк и алтернативни спортове.

Билети в мрежата на ЕВЕНТИМ. Безплатно за деца до 10 г.

Цялата информация на сайта на фестивала: http://miniartfest.com/za-mini-art-fest/