Танцовото трио "Райски места" - необичайно и хипнотично движение на тялото

 

съвременен танц, 16 май, 19.30 ч.

(warm up на хореографа Кевин Джийн с публиката преди представлението: 18:15, ДНК)

 ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс 

Пл. България 1, Национален Дворец на Културата – в подлеза срещу фонтаните   

 

 

 

DES PARADIS (РАЙСКИ МЕСТА)

Концепция: Кевин Джийн, Франция

Хореография и изпълнение: Лори Джордано, Кевин Джийн, Бастиан Льофевр

Асистенти: Клеманс Коконие, Жули Ниош, Нина Сантес

Светлинен дизайн: Силви Гаро

Звуков дизайн: Рубен Наштергел

Дизайн костюми: Валентин Соле

Продукция на: La Fronde

Копродукция на: Le manège de Reimsscène nationale, L’échangeurCDC Hauts-de-France, CDC Atelier de Paris-Carolyn Carlson

С подкрепата на: Arcadi et de la DRAC Île-de-France

Специални благодарности на L’Espace périphérique de la Villette

Времетраене: 60 мин.

Гостуването на продукцията в рамките на фестивал АНТИСТАТИК се осъществява с подкрепата на:  Театроскоп в рамките на FranceDanse Orient-Express. Театроскоп е програма, лансирана от Френския институт, Министерството на културата и комуникацията и Министерството на външните работи и международното развитие на Франция.

Танцовото трио „Райски места“ осъществява необичайно и хипнотично движение на тялото. То сякаш протича в забавянето, отлагането и изучаването на въздействието на гравитацията и тежестта, създавайки едно друго време и пространство. Изпълнителите откриват свобода на движението, която преобразява заобикалящата среда и предлага друг вид взаимодействие, адаптиране и промяна. Как може всеки да създаде пространство и територия, които да направи рай? „Райски места“ е за завръщането към земята и създаване на светове за взаимно сътрудничество и споделяне. За мечтите и полъха на надежда. Представление за съществуването на „небесното“ и за силата ни да го създадем в земния си живот.  

©Martin Argyroglo

Кевин Джийн е хореограф и танцьор от Франция. Той е работил с едни от изтъкнатите имена на френския постмодерен и нов танц като Стефани Обиeн, Одил Дюбо, Мириам Гоурфинк, с филмовия артист Филип Гранрийо и др.

Водещ интерес в неговите авторски хореографии и пърформанси е актът на изграждане на една среда и въздействието, което тя има върху нас, върху човешкото поведение и социалните взаимодействия. Как те ни формират, деформират, как можем да ги приемем, да играем с тях, да преоткрием себе си и да се променяме.

Той създава танцовото представление „Райски места“ през 2015, последвано от „Други райски места“ с непрофесионални изпълнители . През 2016  представя Les Promesses du Magma в сътрудничество с френския рап-артист Casey в рамките на авторитетния фестивал в Авиньон.

©Martin Argyroglo

Разговор с артистите след представлението, модериран от танцовия артист Драгана Алфиревич (Сърбия/Словения).

Билети: 8 / 10лв.

 

---

ПЛАТФОРМА БЕЗ ДИСТАНЦИЯ

WARM UP НА КЕВИН ДЖИЙН С ПУБЛИКАТА: 18:15, ДНК

Нетипичното игрово въведение на зрителите в темата и хореографията на представлението. След загрявката ще има достатъчно време за чаша вино за участниците преди неговото начало.

ВХОД СВОБОДЕН

----

За повече информация

http://antistaticfestival.org/

https://www.facebook.com/Antistaticfest/?fref=ts