Официално откриване на серията дебати „Нашата Европа!“

Можете да гледате събитието директно http://live.institutfrancais.bg/

Нашата Европа: каква Европа искаме ние?

28 февруари 2017 (вторник)
18.30 – 20.00 ч.

Дебат във Френския институт в България
пл. Славейков 3, София 1000

Осигурен е симултанен превод френски/български, вход свободен


Първи дебат: „Европейски съюз: амбицията на един голям проект!“

Френският институт в България има удоволствието да посрещне г-н Доминик ВОЛТОН, ръководител на научни изследвания към френския Национален център за научни изследвания в областта на комуникацията, специалист по медиите, публичното пространство и политическата комуникация. От българска страна дискутантите по тази тема ще бъдат проф. Георги ДИМИТРОВ от Софийския университет и г-жа Антоанета ПРИМАТАРОВА от Центъра за либерални стратегии.

Н.Пр.г-н Ерик ЛЬОБЕДЕЛ, посланик на Франция в България, ще открие събитието.

Моля потвърдете присъствието си на следния адрес: svetoslav.milanov@institutfrancais.bg

Създаден след драматичните събития на сцената на Европа, Европейският съюз днес е изправен пред вълна от скептицизъм, който го поставя под въпрос. Това налага отново да се замислим над  целите и ценностите, които всички споделяме: какво ни носи Европейският съюз към момента и какво бъдеще искаме да имаме? И по-точно, каква роля Франция и България, французите и българите могат да имат във възобновяването на Европейския съюз?

Поредицата „Нашата Европа: каква Европа искаме ние?“ ще се провежда под формата на ежемесечни дебати през цялата 2017 година. Темите за Европа ще бъдат обсъждани с мобилизиращ и провокативен подход, благодарение на френски участник, с когото двама български интелектуалци ще споделят визиите си за бъдещата Наша Европа. Сред поканените дискутанти от френска страна след Доминик Волтон участие ще вземат Юбер Ведрин, Тиери дьо Монбриал, Жан Катремер, Жан-Ив Потел и други.