Срещите на бъдещето Телемедицина: в бъдеще всички ли ще се лекуваме от разстояние?

 

16 януари 2016 (понеделник)
18.30 – 20.00 ч.

Дебат във Френския институт в България
пл. „Славейков“ 3 , София 1000

Вход свободен, симултанен превод френски / български

Афиш_pdf_Телемедицина_16_01_2017

Представяне_pdf_Телемедицина_16_01_2017

 

Срещите на бъдещето
с
Микаел ШАЛЬОЙ

Телемедицина:
в бъдеще всички ли ще се лекуваме от разстояние?


 

Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.

Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които се случват със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Публичен дебат на тема „Телемедицина: в бъдеще всички ли ще се лекуваме от разстояние?“, ще се проведе на 16 януари  (понеделник), от 18.30 до 20.00 ч. във Френския институт. Господин Микаел ШАЛЬОЙ и доц. д-р Добромир ДИМИТРОВ ще говорят за новите постижения в телемедицината и за рисковете и последствията от развитието на този вид медицина.

 

В сутрешните часове от 10.30 до 11ч. на вълните на Българското национално радио в предаването „Хоризонт до обед“ г-н ШАЛЬОЙ и проф. Григор ГОРЧЕВ ще дебатират по същата тема с журналистката Ирина НЕДЕВА.

________________________________

Микаел ШАЛЬОЙ  е председател на Асоциацията за телемедицина. След като заема различни постове в медико-социалната сфера, днес той ръководи програмата за университетската диплома по телемедицина в Университета в Бордо.

доц. д-р Добромир ДИМИТРОВ, зам.-декан на Факултет "Медицина", водещ хирург, сертифициран за извършване на операции с роботизираната система, прилага неинвазивни методи на лечение с Хайфу технологии, носител на престижното отличие "Млад медик на 2015 година".                                                     

проф. Григор ГОРЧЕВ е почетен ректор на Медицинския университет в Плевен. Професор, акушер-гинеколог, онколог и хирург, един от първите, занимаващи се с телемедицина в България.