Когато Земята се разгневи:трябва ли да се страхуваме още от вулканите?

14 ноември 2016 (понеделник)
18.30 – 20.00 ч.

 Дебат във Френския институт в България
пл. „Славейков“ 3 , София 1000

Вход свободен, симултанен превод френски / български

 Афиш
Представяне

Срещите на бъдещето
с Жак-Мари Бардинцеф

                                          Когато Земята се разгневи:
                   трябва ли да се страхуваме още от вулканите?

 

Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.

Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които се случват със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

 

Публичен дебат на тема „Когато Земята се разгневи: трябва ли да се страхуваме още от вулканите?“, ще се проведе на 14 ноември  (понеделник), от 18.30 до 20.00 ч. във Френския институт. Г-н Жак-Мари Бардинцеф и г-н Росен Недялков ще обсъдят рисковете и последиците, свързани с активността на вулканите, както и с предвиждането на вулканичните изригвания.

В сутрешните часове от 10.30 до 11ч. на вълните на Българското национално радио в предаването „Хоризонт до обед“ Жак-Мари Бардинцеф и Росен Недялков ще дебатират по същата тема с журналистката Ирина Недева.

________________________________

Жак-Мари Бардинцеф е френски вулканолог и университетски преподавател в университета Париж 11. Главен редактор и директор на научното списание Геохроники, той е също участник в редица енциклопедични проекти (Енциклопедия Ашет, Пети Ларус).

 

Росен Недялков е географ, специалист в петрологията и вулканологията. Днес преподава в Геолого-географския факултет на Софийския университет.