Заповядайте в Детската медиатека на Френския институт!

Френският Институт в България ви предстявя детската медиатека.

Тя се намира в центъра на София, на ул. "Дякон Игнатий" N°19, само на 100 метра от Френския Институт в спокойна и приятна атмосфера във вътрешен двор, където се провеждат и детските курсове на Института. Една от светлите и цветни стаи е специално обзаведена, за да посрещне младите читатели .

Медиатеката е отворена от вторник до петък от 11 ч. до 18 ч., и в събота от 10 ч. до 15 ч. Тя разполага с 4500 книги, 200 CD, 650 DVD и много списания, както за най-малките, така и за по-големите читатели. За тези, които сега се учат да четат са колекциите Mes Premiers Jaime lire и Jaime lires.

В детската медиатека ще намерите също албуми, комикси, романи, разкази, детективски истории, а също така и дискове с най-новите песни, като тези на Kids United , класически произведения, адаптирани за деца  « Les grands classiques pour bébé »   и много приказки.

Любимите детски филми "Дора Изследователката", "Боб Строителя" и др. също са на ваше разположение.

Освен това ви предлагаме и достъп до електронната библиотека Culturethèque.

С онлайн регистрация на www.culturetheque.com вие получавате достъп до книги, списания, музика и помагала за изучаване на френски език. Рубриката Jeunesse е специално създадена за млаките читатели.

Можете да получите абонаментна карта за Френския институт срещу  6 лв. и задължително снимка. За различните абонаменти се предлагат различни тарифи, семестриални или годишни, по ваш избор.