One Dance Week Plovdiv

Френският институт е партньор на фестивала One Dance Week Plovdiv (9.10 - 30.10.2016).

Не пропускайте  френския спектакъл "Електрически приятели?" на

13 октомври 2016 г. от 19:30 до 20:30 в Дом на културата "Борис Христов" - Пловдив.
 

Вход с билети

 

„В този проект исках да работя с готова музика и съществуващи песни, за да предизвикам чрез тях колективната ни памет.“ – разказва хореографът Ювал Пик за спектакъла ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРИЯТЕЛИ? – „Затова избрах да изследвам музикалния свят на групата Kraftwerk и да се фокусирам върху динамичните взаимоотношения между индивид и колектив.“

Ювал Пик избира музиката на Kraftwerk от периода между 1974 и 78 година, когато излизат албумите Autobahn, Radioactivität, Trans-Europa Express и Die Mensch-Maschine. Те се характеризират с аналогов звук, който напомня сърдечен ритъм, дишане, ходене – своеобразен музикален жест към естествените човешки движения. Хореографът интерпретира този момент от музикалното им творчество като част от европейското наследство от времето на романтизма, който предлага различна перспектива към човека и обкръжаващата го среда. Идеалът на романтизма от XIX век е заменен от стремежа за оцеляване в едно урбанизирано и механизирано общество. Пик изследва „черната кутия“ на Kraftwerk и в нея открива множество елементи, които запалват хореографското му въображение и се превръщат в незаменими моменти от заниманията му с тялото и движението.

Гостуването на Centre Chorégraphique National de Rillieux-la-Pape се случва с подкрепата на Френския институт, Посолство на Франция в България и "Сосиете Женерал Експресбанк".
Допълнителна информация: http://goo.gl/y3pjvS
Билети в мрежата на EVENTIM: http://goo.gl/VBT6EF

Кликнете тук за програмата на фестивала One Dance Week 2016