One Architecture Week Plovdiv

Френският институт е партньор на фестивала One Architecture Week Plovdiv, който ще се проведе от 30.09 до 09.10.2016.

ONE ARCHITECTURE WEEK – “Действие! Френският опит“   

През 2016 ONE ARCHITECTURE WEEK се фокусира върху механизмите за участие на гражданите в създаването на градска среда. Фестивалът изследва и се учи от практиките на съжителство в българските панелни квартали. Куратори на тазгодишното издание на фестивала са studioBASAR от Букурещ. Основна локация, както и вдъхновение на фестивал е шейсет и две хилядния квартал Тракия, разположен в югоизточната част на град Пловдив.

Френският институт и Посолството на Франция в България подкрепят фестивала ONE ARCHITECTURE WEEK в три направления.

ФОРУМ / ХАЛЕ ТРАКИЯ / 08 – 09 ОКТОМВРИ

Анна-Лаура Бургиньон представя френския офис AAA/atelier darchitecture autogéré. ААА е колективна платформа за градски изследвания от Париж, създадена през 2001. В проектите си ААА често експериментират с изоставени пространства и с въвличането на гражданите в процеса.

За повече информация за Форум One Architecture Week и участието на ААА/atelier darchitecture autogérée кликнете тук.  

 

НАМЕСА 1-2-3

Участието на Гонзаг Лакомб (http://surfacetotale.fr/) и Александър Рйомер (http://constructlab.net/) в основната намеса на ONE ARCHITECTURE WEEK е подкрепено от Френския Институт и Посолството на Франция в България. Заедно с архитекти, дизайнери, професионалисти от други държави, както и с български студенти и живущи в квартал Тракия, Лакомб и Рйомер ще осъществят част от Намеса 1-2-3.

За повече информация за участието на Гонзаг Лакомб и Александър Рйомер кликнете тук.

http://onearchitectureweek.com/program/#1329 (BG FOR THE BG VERSION)

http://onearchitectureweek.com/program/?lang=en#1650 (EN FOR THE FR VERSION)

ЗЕЛЕНО ТРОШЕВО

Основателите на Week of architectural mediation”от Тулуза, Клара Сандрини и Флориан Форисон ще участват в основната изложба на фестивала чрез научните проучвания в различни квартали от 60те – 80те години в България.

Флоран Форисон ще представи анализ, който е част от по-голям проект, наречен “Зелено Трошево”. Проектът се основава на партньорство между Веолия Варна, Община Варна и Посолството на Франция в България (представящо Френския институт в България и  Университета по архитектура в Тулуза в ролята на научен съветник). Неговата цел е да подобри енергийната ефективност на панелните блокове, включвайки в процеса промените в публичните, общите и частните пространства направени от жителите.

За повече информация за участието на Флориан Форисон и Клара Сандрини кликнете тук.

http://onearchitectureweek.com/program/#1262 

 

Натиснете тук, за да видите програмата на фестивала

http://onearchitectureweek.com/