Международен фестивал за уличен и куклен театър "Панаир на куклите" 2016

 

Остават броени дни до участието на две чудесни френски трупи на Международния фестивал за уличен и куклен театър "Панаир на куклите" 2016  

          От 16 до 22 септември 2016 г. София ще бъде домакин на Деветото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите”, който се организира от Столичен Куклен Театър и Столична община с подкрепата на Министерство на културата, АКТ-УНИМА България и Съюз на артистите в България. 

          Фестивалът се нарежда сред едни от най-престижните европейски и световни издания за уличен и куклен театър. Богатото жанрово разнообразие на „Панаир на куклите“ включва театрални спектакли за деца и възрастни, уличен театър, улично шоу, клоунада, акробатика, пантомима, улични музиканти и редица други събития, които обогатяват  културния афиш на столицата и се радват на изключителен интерес на гости от страната и чужбина. 

          Тази година програмата на фестивала включва представления на трупи от Италия, Франция, Полша, Словения, Хърватия, Сърбия, Испания, Чехия, Белгия, Грузия, Япония, Израел, САЩ. 

         Две френски трупи ще вземат участие : TAC O TAC с уличното шоу „Излитане“ и MOZ DRUMS с тяхното светещо шоу LED Drummers.

петък 16 септември 2016 г. 

17:30 ч. - ТАC О ТАC, Франция - „Излитане“ – улично шоу, фонтани - централен вход НДК

20:00 ч. - MOZ DRUMS, Франция - “LED барабанисти” – улично шоу, градска градина, градинка „Чайка“, Столичен куклен театър – ул. „Гурко“ 14

 

 

На улицата MOZ DRUMS са близо до публиката, за едно интерактивно музикално преживяване.  Редувайки оригинални и ефектни  ударни ритми, те преминават през тълпата в облак от дим, който придава магичност на ефектите от цветове, променящи се с движенията на тялото и хореографията на тези странни музиканти! Със своите  дяволити лица, те не се притесняват да  се обърнат към публиката за малък поздрав, снимка или изненадващ ефект, които винаги карат публиката да се усмихне! Динамика и активно взаимодействие в реално време!

 

 

събота 17 септември 2016 г. 

12:30 и 20:00 ч. - ТАC О ТАC, Франция - „Излитане“ – улично шоу, бул. „Витоша“ – Съдебна палата, градинка „Кристал“, ул. „Аксаков“, градска градина, Народен театър „Иван Вазов“ – парад

20:30 ч. – MOZ DRUMS, Франция - “LED барабанисти” – улично шоу, градска градина, Народен театър „Иван Вазов“ – парад

 

 

От Икар до Нютон, от Спутник до Армстронг, историята на покоряването на космоса е написана от смели, надарени и находчиви личности.

Бутанът и Пропанът (двама щури летящи акробати) се опитват да  достигнат небето и да открият Вселената със своята почти летяща машина, водени от капитан Газойл.
Те ще летят срещу гравитацията, те ще срещнат странни създания, те ще разкажат на публиката за техния щур проект „Специално завладяване“ ! 

 

          Станете част от фестивала, подарете си незабравими емоции!

          Търсете билети на касата на Столичен куклен театър - ул. "Гурко" 14 и онлайн на www.theatre.art.bg.